Loading...

Jess Draskau-Petersson på vej mod sejren ved et trail-maratonløb i Colorado.

Elite

Jess Draskau melder sig klar til Chicago Marathon

14. september 2015 · Jeppe Weinreich

Efter en lang og svær skadesperiode er den danske EM-8’er på maraton omsider klar til nye udfordringer. Det store mål er fortsat OL i Rio, og første station på vejen bliver Chicago d. 11. oktober.

Der har været stille omkring Jess Draskau-Petersson, siden hun ved EM i Zürich i august 2014 leverede et historisk godt resultat med 8. pladsen på maraton. Og det har sin årsag. Ikke lang tid efter toppræstationen - hvor hun med 2:30,53 kun var 1:19 min. fra den 25 år gamle danske rekord – løb hun nemlig ind i skader. Og midt i det hele fik hun uforskyldt totalsmadret sin bil, men slap nådigt med en mindre hjernerystelse.

Der skulle gå mere end et år, inden hun i sidste måned (23/8) i Edmonton (CAN) vendte tilbage med en sejr på halvmaraton i den fine tid 1:13,09. I sidste uge kunne arrangørerne af Chicago Marathon så annoncere elitefeltet, og her finder man Jess Draskau-Petersson blandt de meget stærke navne.

”Jo, det går endelig fremad, og jeg ser frem til at komme i gang. Jeg ved, at der er masser af potentiale for personlige rekorder, så forhåbentlig får jeg nu chancen for at vise det,” lyder det fra den dansk-engelske 1900-løber, som netop er fyldt 38, men sandsynligivs har sine bedste sæsoner foran sig.

Draskau_bil
Jess' bil efter det voldsomme sammenstød.

Højdetræning i Colorado
Basen har de seneste par år været den bjergrige stat Colorado, hvor hun nyder godt af kontinuerlig højdetræning. Formen er efterhånden så god, at hun i sidste uge stillede op til et maraton i lokalområdet, hvor hun på den kuperede rute vandt i 2:49,21 time.

Hendes træner Noel Stoddart er meget tilfreds med den seneste udvikling, som lover godt.

”Det var først i april i år, at vi kunne begynde at få noget kvalitet ind i træningen. Kort efter EM i Zürich pådrog hun sig en knæskade. Desværre var der mange folk med forskellige meninger om, hvad der nøjagtig var galt. Det har taget lang tid at nå så langt, og det har selvfølgelig været svært for Jess, der har måttet gøre store ofre for at blive klar til Rio,” lyder det fra træneren, der selvsagt ser frem mod det kommende løb i Chicago.

”Hendes tempoture nu er bedre end sidste år. Selvom hendes tid i Edmonton var en anelse langsommere end ved VM i København, vurderer jeg hendes form lige nu til at være bedre end dengang. Så målet i Chicago er at klare OL-kravet (2:35,15, red.) – og gerne en PR.”

Rio som topprioritet
”Hvis det går som håbet, vil vi sætte os ned og lave en plan for den bedste forberedelse frem mod Rio. Det kunne meget vel inkludere et hurtigt maratonløb i foråret, men der er også andre løb i overvejelserne, såsom EM (Amsterdam) og VM Halvmaraton og nogle løb i Danmark.”

Det bliver altså tidligst til næste år, at vi får Jess at se på de danske veje. Imens glæder hun sig over de seneste danske præstationer.

”Det var godt at se dansk atletik klare sig så godt til VM i Beijing. Og Anna Holm er bare super god. Det kunne være spændende, om vi begge kommer med til OL,” lyder det fra Jess Draskau-Petersson med henvisning til, at Anna Holm Baumeister to uger efter Chicago går efter OL-kravet ved Frankfurt Marathon.

Læs mere om elitefeltet i Chicago HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund