Loading...

Fra sidste weekends match i Skive. (Gunner Sørensen)

Europa Cup Junior (klubhold)

Sparta håber på 1900-succes

16. september 2015 · Jeppe Weinreich

Kan Europa Cup-debutanterne fra Aarhus 1900 i Portugal lørdag sikre dansk oprykning, vil det gavne Sparta, som til næste år overtager århusianernes plads.

I dag fredag rejser sidste års to mesterhold hos juniorerne ud i Europa. Spartas piger har stukket kursen mod Istanbul, hvor matchen i A-gruppen finder sted, mens Europa-Cup debutanterne fra Aarhus 1900 tager turen til Leiria i Portugal. I fjor var Leiria også vært for matchen i B-gruppen, og her sikrede Spartas piger sig oprykning med en suveræn sejr, mens drengene ikke var langt fra at gøre det samme.

Sidste weekend blev det i Skive afgjort, at Sparta i 2016 skal repræsentere Danmark i begge klasser, så derfor sætter klubben nu sin lid til, at 1900 kan snuppe en af de to oprykningspladser, så Sparta kan rejse samlet af sted til næste år – forudsat altså at pigerne i Tyrkiet undgår en af de to nederste pladser, som betyder nedrykning til B-gruppen.

Aarhus 1900 stiller væsentligt stærkere end i Skive. Således er den stærke nordmand Marcus Thomsen denne gang med, ligesom 400-meter-løber Emil Søndergaard - der jagter sin første tid under 49 sekunder - er det. Højdespringer Jonas Kløjgård afslutter en lang og flot sæson med start i højde- såvel som længdespring. - se et tv-indslag med Jonas HER

Sparta stiller med et næsten optimalt hold med bl.a. Anne Sofie Kirkegaard med på 400, 400 meter hæk samt den lange stafet.

A-gruppe – piger – Istanbul d. 19. september
Danmark (Sparta)
Slovenien (AD Kladivar)
Tjekkiet (Olympic Brno)
GBR (Black Heath & Bromley)
Tyrkiet (Fenerbache)
Slovakiet (Nitra)
Italien (Pro Sesto Atletica)
Spanien (Playa de Castellon)
Arrangørernes hjemmeside


B-gruppe – drenge – Leiria (POR) d. 19. september
Danmark (Aarhus 1900)
Estland (Audentes SC)
Grækenland (SAKA Athen)
Finland (Tampereen Pyrintö)
Irland (Raheny Shamrocks)
Israel (AL Jerusalem)
Montenegro (Mornar-Bar)
Holland (Leiden)
Serbien (AK. Vojvodina)
Slovakiet (Nitra)
Arrangørernes hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund