Loading...

Peter Fredberg ved Eremitageløbet.

Navne

Peter Fredberg takker af efter 45 år

18. september 2015 · Jeppe Weinreich

Siden 1970 har han på fornemste vis dækket atletikken – og anden sport - i BT, men alting har sin tid, og torsdag d. 1. oktober siger Peter Fredberg officielt farvel med en jubilæums- og afskedsreception.

I fem årtier fulgte han de bedste danske atletikudøvere tæt. Og i tiden inden internettets indtog var BT følgelig avisen, som atletikinteresserede som det første åbnede for at finde nyt om en dansk sejr eller rekord. ”Af Peter Fredberg” eller bare signaturen ”fred”. Sådan er det for så vidt stadig, men d. 1. oktober – nøjagtig 45 år efter at han blev ansat på BT – er det slut. Og så alligevel ikke helt.

”Mit ønske er ganske enkelt at få mere fritid. Jeg fortsætter dog med motionsstoffet, bl.a. Eremitageløbet, hvor jeg har siddet i løbsledelsen siden 1975, så jeg forsvinder heldigvis ikke helt ud af atletikken. Jeg har i de 45 år dækket et hav af store idrætsbegivenheder, bl.a. været udsendt til elleve olympiske lege, men tre sportsgrene har altid haft en særlig plads i mit hjerte, atletik, ishockey og bordtennis,” lyder det fra Peter Fredberg, som inden ansættelsen på BT var i journalistlære på det, der i dag er Fyns Amts Avis.

122 maratonløb
Og Fredberg, ja han nøjedes ikke med at skrive om løb. Han mærkede det også på sin egen krop. Mange år før det nærmest blev reglen blandt journalister at prøve kræfter med maratonløb, var han nemlig en aktiv motionsløber. Ikke færre end 122 gennemførte maratonløb (som medlem af enten SNIK eller KIF) blev det til, selvom det sikkert ærgrer en mand, der kan sine tal og rekorder, at den hurtigste tid kom til at stå på den forkerte side af de tre timer, de 3:00,55 timer fra Berlin Marathon. Talentet var vel større inden for en anden af hans favoritsportsgrene, bordtennis, hvor det blev til 300 divisionskampe og 19 danske veteranmesterskaber.

Fortjent anerkendelse har Peter Fredberg også fået fra DAF’s side i form af Belønningsmedaljen for hans arbejde for både eliten og motionen (E-løbet, BT Halvmarathon m.m).

Torsdag d. 1. oktober er der både jubilæums- og afskedsreception i konferencesalen i Berlingske Media, Pilestræde 34. Det foregår fra kl. 15-17.

© Copyright Dansk Atletik Forbund