Loading...

Vinderen hos kvinderne krydser målstregen. (Organisers - Copyright ©)

VM Bjergløb

Dansk atletik VM-debuterer med 42. plads

22. september 2015 · Jeppe Weinreich

Katrine Villumsen var dansk atletiks første officielle repræsentant ved VM Bjergløb. Lørdag i Wales kom den 30-årige Sparta-løber ind som nr. 42 ud af 67 gennemførende.

Selvom Danmark er et land uden høje bjerge, er Dansk Atletik Forbund i år blevet officielt indmeldt i World Mountain Running Association (IAAF Patronage). Årets VM i Bjergløb (det 31. i rækken) fandt sted lørdag i det nordlige Wales i en by med det svært udtalelige navn Betws-Y-Coed. Som debutant rådede dansk atletik kun over én plads, og den blev Katrine Villumsen i sidste ende tildelt. Med en 42. plads ud af 67 gennemførende sørgede den 30-årige Sparta-løber for en ærefuld dansk VM-debut i dét, der næppe nogensinde bliver en dansk paradedisciplin.

I alt deltog knap 300 løbere fra 32 nationer, og for kvindernes vedkommende var distancen 8,9 km (to omgange med hver 250 højdemeter). Vinderen blev sidste års juniorverdensmester, Stella Chesang fra Uganda, der brugte 37,52 minutter, mens Katrine Villumsen kom ind knap syv minutter efter i 44,47 min.

”De 25 kvinder, som Katrine distancerede, er fra væsentligt mere bjergrige nationer, så det er en absolut godkendt præstation,” lyder det fra Viborg-løberen Søren Rasmussen, der er en af forgangspersonerne for, at trail- og bjergløb er blevet en del af den danske atletikfamilie.

Mændene løb 13 km, og her blev det også til guld for Uganda ved Fred Musobo.

Næste års VM finder sted i Sapareva Banya i Bulgarien d. 4. september.

World Mountain Running Championships - Betws-Y-Coed (WAL) d. 19. september
Kvinder 8,9 km – resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund