Loading...

(KG Images)

Eremitageløbet

Abdi viser storform forud for maratondebut

05. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad blev en suveræn vinder af søndagens motionsklassiker Eremitageløbet, mens Sara Sig Møller hos kvinderne – trods en god tid – måtte se sig klart slået af Køges kenyanske løber, Sylvia Kiberenge.

Søndagens 47. udgave af Eremitageløbet endte med en af de mest suveræne sejre i løbets historie, da Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) kom i mål i tiden 39:01 min. Det er Abdis hidtil hurtigste tid i løbet og bare 21 sekunder fra Henrik Jørgensens legendariske rekord, som siden 1987 har lydt på 38:40 min. Dermed fik den 24-årige løber en god formtest forud for Frankfurt Marathon om tre uger.

I løbekredse har det i et stykke tid været kendt, at Abdi i Frankfurt vil debutere på maratondistancen i et forsøg på at klare OL-kravet. Det var dog først efter testen i Dyrehaven, at Abdi selv officielt meldte det ud.

”Jeg har løbet cirka 200 kilometer om ugen de sidste mange uger, og jeg vil gerne under 2.14.00. OL-kravet er 2.15.15, og den er jeg i form til at slå,” sagde Abdi til BT efter løbet.

På andenpladsen – godt 2½ minut efter – kom triatleten Anders Lund Hansen (Mulitatleterne) i mål, mens Jeppe Harboe (Sparta) blev nr. 3.

8 sek. fra løbsrekord
Køges kenyaner, Sylvia Kiberenge, har på det seneste gjort store fremskridt. Det så man ved Copenhagen Half Marathon, hvor hun var den klart hurtigste blandt de hjemlige løbere. Søndag viste hun det igen, da hun vandt i 44:07 min., hvilket blot var otte sekunder fra Dorte Vibjergs løbsrekord. Lidt over et minut efter kom Sara Sig Møller (Sparta), der ligeledes fik bekræftet sit nye høje niveau med 45:11 min.

”En lidt blandet følelse. På den ene side er jeg vildt stolt af min tid på 45.11, som er 49 sek. hurtigere end sidste år, men på den anden side skuffet, da det desværre ikke var nok til at vinde,” skrev Sara Sig efterfølgende på Facebook.

Ind på tredjepladsen kom 18-årige Anna Emilie Møller (Blovstrød), der med 46:26 min. også opnåede sin hidtil hurtigste Eremitage-tid.

Eremitageløbet d. 4. oktober 2015
Mænd
1. Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM 39:01 min.
2. Anders Lund Hansen, Mulitatleterne 41:38 min.
3. Jeppe Harboe, Sparta 41:45 min.
Kvinder
1. Sylvia Kiberenge, KEN/Køge 44:07 min.
2. Sara Sig Møller, Sparta 45:11 min.
3. Anna Emilie Møller, Blovstrød Løverne 46:26 min.
Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund