Loading...

(foto: Michael Hyllested)

Elite & Talent

Ballerup og Aarhus bliver landets første to talentcentre

20. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Med udnævnelsen af de to byer går en vigtig del under DAFs Decentrale Talentudvikling (DTU) for alvor i gang. Inden årsskiftet forventes flere centre at komme med i den store satsning, som skal favne endnu flere talenter end før.

Mens et forrygende år for dansk atletik snart er omme, er fundamentet for fremtiden ved at blive støbt. Målet er at oprette talentcentre over hele landet, og nu er de første to allerede på plads: Ballerup og Aarhus.

ATK-centre bliver betegnelsen med henvisning til det aldersrelaterede træningskoncept, som dermed bliver en implementeret del af arbejdet på centrene. Sammen med et andet princip, det såkaldte Long Term Athlete Development, skal udviklingen af talenterne altså foregå i det rette tempo.

De første træningssamlinger finder sted de to nævnte steder allerede i næste måned, og flere centre er på vej.

”Vi ligger i dialog med flere andre byer og forventer, at de sidste ting falder på plads i en nær fremtid,” fortæller sportschef Piotr Haczek, der er hovedarkitekt bag den nye talentudviklingsstruktur.

Flere inviteres med
Mens der tidligere var opsat resultatmæssige krav for at komme med i talentudviklingen, så er det besluttet, at de ti bedste i hver øvelse (i hver eneste årgang fra 1996-2001) inviteres med.

”Vi har valgt at gå bredt ud, for det giver bedst mening, og det er til gavn for alle. Det her kan blive en kæmpegevinst for alle de involverede, for det handler ikke kun om at udvikle talenter. Vi har samtidig fokus på uddannelse. Trænerne vil kunne bygge netværk og dele deres viden, samtidig med at vi gør en indsats for, at de unge talenter selv forstår hele processen,” lyder det fra Piotr Haczek.

Det bliver ATK-centrenes hovedtrænere, som skal varetage de respektive disciplingrupper, men de aktives personlige trænere vil blive inddraget og vil desuden få lejlighed til selv at undervise.

17 klubber er foreløbig med
Hhv. ti og syv klubber er tilknyttet ATK-centrene i Ballerup og Aarhus, og i de kommende dage kan de udvalgte talenter forvente at modtage en invitation. Leder for ATK-centrene bliver Jørgen Matz (Ballerup) og Ulla Kolding (Aarhus).

”Vi er allerede i gang med forberedelserne til at modtage de unge aktive og deres trænere i både Ballerup og Aarhus. Vi glæder os meget til få sat skub i den decentrale talentudvikling og på den måde styrke talentarbejdet på tværs af klubberne,” lyder det samstemmende fra de to nyudnævnte ledere.

Læs mere om DAFs decentrale talentudviklingsprojekt HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund