Loading...

Frankfurt Marathon

Vejen til Rio kan gå via Frankfurt

23. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Set med danske elitebriller på ligner søndagens maratonløb i Frankfurt på forhånd årets vigtigste. Mens de to mandlige deltagere vil have blikket stift rettet mod OL-kravet, så nøjes Anna Holm Baumeister med at håbe på en ny personlig rekord.

2:15,15 og 2:35,15 timer. Tiderne har længe lyst på det indre display for dansk atletiks tre deltagere ved søndagens Frankfurt Marathon. Førstnævnte tid er det danske OL-krav for Henrik Them (Sparta) og Abdi Hakin Ulad, mens Anna Holm Baumeister (Viking) hos kvinderne får præcis 20 minutter mere at jagte drømmen om Rio 2016 i.

Årets felt i Frankfurt er – som altid – ganske stærkt. Vejrprognosen lyder på omkring de 10 grader ved starten kl. 11, let overskyet og en beskeden vind. Altså umiddelbart bedømt optimale forhold for deltagerne ved løbet, hvor de tyske mesterskaber samtidig er indlagt.

For to af de tre bliver der tale om et glædeligt gensyn med byen. Det var her, at Anna Holm Baumeister i fjor debuterede med tiden 2:39,13 timer, mens Henrik Them samme sted i 2012 – i en isnende kold udgave af løbet - satte sin gældende PR med 2:16,06.

OL-krav er IKKE et succeskriterium
Mens Abdi Hakin Ulad og Henrik Them ikke lægger skjul på, at sigtet er rettet mod OL, så understreger Anna Holm Baumeister, at målet først og fremmest er at sætte en god PR.

”Træningen har kørt godt den seneste tid, og vejrforholdene i Frankfurt tegner til at blive helt optimale. Men OL-kravet kræver, at jeg forbedrer mig med fire minutter – og det er meget. Så OL-kravet er på ingen måder et succeskriterie. Det handler om at komme godt igennem løbet – og gerne med en god PR,” lyder det fra Anna Holm, der ikke er mindre nervøs end i forhold til debuten i fjor. I hendes andet – og seneste løb – i Hamborg i april måtte hun nemlig udgå ved 25 km.

”Det var en lærestreg. Jeg løb for hurtigt i forhold til, hvad jeg var i form til på dagen. Det er grunden til, at jeg i overmorgen ikke vil have al fokus på mellemtiderne, men i stedet løbe på følelsen, lytte til min krop.”

Abdis imødesete debut
Med sine imponerende tider ved først VM Halvmaraton 2014 og for nylig CPH Half har Abdi Hakin Ulad for længst vist, at han har kapaciteten til at klare OL-kravet på den dobbelte distance. Men skiftet op på den fulde distance, hvor den berømte ”mur” lurer i det ukendte terræn, har i tidens løb givet mange skuffelser. Abdi selv tror dog fuldt og fast på muligheden

”Jeg tror selvfølgelig på det, ellers ville jeg ikke stille op. Selvfølgelig er jeg da lidt nervøs, men når først startskuddet lyder, så er jeg sikker på, at jeg er klar og har det der skal til,” udtalte Abdi Hakin Ulad for nylig til TV2 Bornholm, der fangede ham på øen, hvor han finpudsede formen. - Se klippet HER

Them tror på sin chance
Også Henrik Them, som allerede torsdag ankom til byen, er fuld af optimisme.

”Jeg har været inde i en god periode, hvor jeg ikke har haft ondt nogen steder. Så jeg er godt forberedt og synes, at jeg har rykket mig rent formmæssigt. Vinden er det, jeg forud for løbet har frygtet mest, men lige nu ser det rigtig godt ud på den front. Og jeg er på ingen måde bange for at gå ud og løbe de 42 km. Det eneste jeg er bange for, er de uventede ting, der kan ske undervejs: at jeg får maveproblemer eller lignende,” slår Henrik Them fast.

Mellemtiderne på vej mod OL-kravet er ret præcise: 32,00 minutter pr. 10 km. Eller som Them selv bedst kan lide at se det: Otte ture af 5 km på 16,00 min. – og så lige det sidste stykke hjem.

Oprindeligt var Them blevet lovet, at der ville være et pace til 2:15,00 timer. Det er blevet ændret til 2:14,00, og det er han indstillet på at følge.

”Det vigtigste for mig er, at jeg ikke kommer til at ligge alene. Så jeg vil give det en chance. Skulle jeg ikke klare kravet, så er det ikke sidste mulighed. Men jeg vil gøre mig selv en stor tjeneste ved at klare det på søndag.”

Etiopieren Bazu Worku (PR 2:05,16) fører elitefeltet an, hvor ikke færre end 12 løbere har en PR under de 2:10,00.


Frankfurt Marathon – søndag d. 25. oktober kl. 11
Hjemmeside

Det skulle være muligt at følge løbet live på kanalen "hr-fernsehen" - klik HER. Ellers sender ARD (Tysk 1) et kvarters sammendrag fra 16:15-16:30.

© Copyright Dansk Atletik Forbund