Loading...

Anna Holm Baumeister efter løbet, flankeret af sin mand Torsten Baumeister og far Henrik Jørgensen.

Frankfurt Marathon

Perfekt løb bringer Baumeister under OL-kravet

25. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Med tiden 2:34,28 leverede Anna Holm Baumeister søndag karrierens hidtil største præstation og er nu OL-klar. Abdi Hakin Ulad lå indtil få kilometer før mål også til at klare kravet, men han gik herefter helt ned og blev på de sidste meter overhalet af Henrik Them.

Anna Holm Baumeister overgik søndag sig selv, da hun i Frankfurt kom ind på en 13. plads i tiden 2:34,28 timer og dermed kvalificerede sig til OL i Rio. Med det flotte resultat skærer den 27-årige bornholmer knap fem minutter af sin hidtil bedste tid, som blev sat i samme løb sidste år. Men vigtigst af alt var det klart under det danske OL-krav på 2:35,15 timer.

”Det kunne bare ikke have kørt bedre i dag. Jeg er overlykkelig og nærmest høj af oplevelsen. De første 10 km var jeg lidt usikker på, om jeg kunne holde tempoet, men jeg valgte bare at fortsætte med samme fart, og herefter kørte det bare. Min far stod ved 38 km og sagde: - Den kører du hjem!” fortæller Anna Holm, hvis far Henrik Jørgensen selv var med til OL på maraton i 1984 og 1988.

Med resultatet har dansk atletik nu to kvinder klar til OL på maratondistancen. For to uger siden var det Jessica Draskau-Petersson, der i Chicago klarede kravet. Ingen er dog udtaget endnu.

Abdi ramte muren
Det lignede længe en total triumf, idet Abdi Hakin Ulad og Henrik Them hos mændene begge lå til at klare den krævede tid på 2:15,15 timer. Ved 30 km gik Them ned i tempo, mens debutanten Ulad fortsatte på fin vis, indtil han ved 38 km ramte ”muren” og i sidste ende blev overhalet af Henrik Them. Med hhv. 2:15,54 og 2:16,00 timer satte begge løbere dog personlig rekord. Thems tid var tilmed den hurtigste af en dansk maratonløber siden 1996.

"Jeg kan ikke tillade mig at være utilfreds med løbet i dag. En PR er en PR, men jeg synes ikke, at jeg "rammer dagen" helt. Min hofte generer mig lidt, så jeg holder lidt igen. Men det var et skridt på den rigtige vej," lyder det fra Them, der nu sammen med sin nye træner Thomas Nolan vil se på en mulig næste start. Dubai eller Tokyo i starten af det nye år kunne være en mulighed.

Faldt om
Der var dramatik for alle pengene, da Abdi kom i mål. Han faldt om og var ifølge træner Leo Madsen bevidstløs en halv time, mens lægerne gav ham drop.

"Jeg gik helt kold på de sidste kilometer og kan ikke huske, at jeg kom i mål. Jeg havde det ellers fint det meste af løbet, men havde problemer med at få drukket undervejs. Så det er selvfølgelig ærgerligt. Man skal have respekt for distancen, men jeg er ikke skræmt af at prøve igen," lød det fra Abdi, da han var kommet til hægterne.

Et andet krav
Skulle det ikke lykkes nogen dansker at klare kravet, så kan én løber komme med på en slags B-krav, som lyder 2:16,15 timer. Den tid skal dog opnås to gange. Med Lars Budolfsens 2:15,59 timer fra Hamborg i april har tre løbere altså været under kravet - men kun én gang.

Frankfurt Marathon – 25. oktober 2015
Mænd
1. Sisay Lemma Kasaye, Etiopien 2:06,26
2. Lani Kiplagat Rutto, Kenya 2:06,34
3. Alfers Lagat, Kenya 2:06,48
18. Henrik Them, DK-Sparta 2:15,54 PR
19. Abdi Hakin Ulad, DK-Hvidovre AM 2:16,00 PR

Kvinder

1. Gulume Chala, Etiopien 2:23,12
2. Dinknesh Tefera, Etiopien 2:23,12
3. Koren Jelela Yal, Etiopien 2:23,52
13. Anna Holm Baumeister, DK-Viking 2:34,28 PR

© Copyright Dansk Atletik Forbund