Loading...

Borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen (A), flankeret af René Ipsen, formand i BAK, samt DAF-direktør Jakob Larsen. (foto: Ulrich Engmark)

Elite & Talent

ATK-Talentcentre klar til at tage imod de første 240 atleter

28. oktober 2015 · Jeppe Weinreich

Med oprettelsen af to talentcentre (ATK) i Aarhus og Ballerup er DAFs Decentrale Talentuvikling for alvor skudt i gang. Ikke færre end 240 talenter er blevet udpeget til at deltage i aktiviteterne i de to udvalgte byer, hvor den første samling finder sted i næste måned.

I sidste uge skrev DAF-formand Karsten Munkvad under på kontrakten sammen med centerlederen i Aarhus, Ulla Kolding. Herefter gælder det så Ballerup, hvor byens borgmester samt formanden i BAK vil sætte deres signaturer på papiret i selskab med Jakob Larsen, direktør i DAF.

Jo, etableringen af den kommende decentrale talentudvikling (DTU) er i fuld gang. Som vi skrev i sidste uge, så ligger forbundet i tæt dialog med flere potentielle partnere om at blive de næste talentbyer, og det er en klar forventning, at de kommende ATK-centre kan afsløres i en nær fremtid.

”Som nævnt tidligere, så har vi valgt at gå bredt ud, hvor alle talenter i top-10 i hver øvelse i årgangene 1996 og 2001 er udtaget. Og det vil sige 240 navne fra i alt 17 klubber," lyder det fra sportschef Piotr Haczek, der med den forgangne sæson in mente har fået en forrygende start i sit virke.

Fysioterapeuter er tilknyttet
Det aldersrelaterede træningskoncept (ATK) er implementeret i centrene.  En vigtig del af filosofien bag konceptet er at dosere træningen på rette vis, så risikoen for skader minimeres. Det er også grunden til, at der på træningssamlingerne vil være uddannede fysioterapeuter til stede, så de unge talenter – og ikke mindst deres personlige trænere – kan få vejledning og rådgivning omkring skadesforebyggelse.

De første træningssamlinger foregår i weekenden 21.-22. november.  Se bruttolisterne med de 240 talenter – klik HER.

© Copyright Dansk Atletik Forbund