Loading...

Sara Slott Petersen på vej mod en sikker sejr ved CAG 2014. (Kim Gudmand)

Kalenderen

CAG bliver et juni-stævne

11. november 2015 · Jeppe Weinreich

Med en for stævnet uvant tidlig termin d. 18. juni kan Copenhagen Athletics Games til næste år bruges som kvalifikation til EM. Det samme gælder Aarhus Nordic Challenge, der som nyudnævnt EAP-stævne afvikles én uge efter.

Fra august til juni måned. Traditionelt har Copenhagen Athletics Games været placeret sent på sommeren, men grundet flere sammenfaldende omstændigheder i netop august - OL i Rio og DM i Aarhus – har stævnechef Henrik Paulsen valgt at holde flyttedag, så det stærkeste internationale stævne på dansk grund i 2016 finder sted lørdag d. 18. juni. Samme dag, i øvrigt, som arrangørklubben Sparta afvikler Københavns Kvindeløb.

Med deadline for EM-kvalifikation d. 26. juni kommer stævnet altså til at udgøre en af de sidste muligheder for at sikre sig en billet til Amsterdam.

Aarhus optaget i EAP-familien
Den allersidste mulighed bliver dog i Aarhus lørdagen efter (25/6). Her afvikles nemlig nyskabelsen Aarhus Nordic Challenge, der med et noget mindre budget end CAG havde en succesfuld debut i maj, hvor det nordiske mesterskab på 10.000 meter samtidig fandt sted. Som noget nyt er det århusianske stævne blevet optaget i Europe Athlétisme Promotion (ikke at forveksle med European Athletics’ egen stævnerække). EAP-stævnerækken blev etableret tilbage i 1990 og består i år af 18 stævner i ti forskellige lande – med Danmark som eneste nordiske land.

Copenhagen Athletics Games – lørdag d. 18. juni
Aarhus Nordic Challenge (EAP) – lørdag d. 25. juni

© Copyright Dansk Atletik Forbund