Loading...

Mikkel Dahl-Jessen bringer AGF i spidsen med dagens hurtigste tid, men føringen holdt ikke lang tid. Bag AGF ses Nick R. Jensen for Spartas vindende hold samt Mads Tærsbøl, der for klubbens 2. hold vandt den individuelle konkurrence. (Kim Gudmand)

Cross Challenge 2. runde

Sparta og AGF udbygger føringen

15. november 2015 · Jeppe Weinreich

Med holdsejre lørdag i Aarhus til AGF’s kvinder og Spartas mænd er de to klubber nu klare favoritter til den samlede sejr.

Med Aarhus Bugt som en fin kulisse blev anden runde af årets Cross Challenge afviklet lørdag. Der var fælles start for alle klasser, og allerede efter et par af de i alt 18 ture havde Sparta med Nick Jensen, Jeppe Harboe og Ole Hesselbjerg sikret sig et forspring, som aldrig var i fare for at blive lukket. På forhånd lå det i luften, at Aarhus 1900 kunne løbe med om sejren, men Andreas Bueno måtte torsdag aften melde afbud, da en hævelse efter en forstuvning mod forventet ikke havde fortaget sig, og det kostede dyrt for århusianerne, der i stedet måtte se hhv. Odense Atletik og AGF løbe med 2. og 3. pladsen.

Hurtigst på den flade, men også lidt tunge strækning var Mads Tærsbøl, som ikke løb på det vindende Sparta-hold. Hans fire hurtigste ture var samlet tre sekunder bedre end 1900’s engelske løber Tom Wade. Den hurtigste enkelttur stod dog AGF’s Mikkel Dahl-Jessen for med 2:45 min. på den første tur.

Suveræn AGF-sejr
AGF’s førstehold hos kvinderne var identisk med den trio, som sidste weekend vandt bronze ved NM Cross, og Simone Glad, Zenia Mogensen og Maja Alm Møller havde da heller ingen problemer med at sikre sig sejren. Førstnævnte tog syv ture, men måtte i den individuelle konkurrence se sig slået af Line K. Schulz (Aalborg AM), der målrettet gik efter sejren ved at satse alt på de fire af turene, som talte med, og så slappe af på de to andre.

Flere topløbere så til fra sidelinjen. Ud over Andreas Bueno sås bl.a. Abdi Hakin Ulad, som deltog i elitesamlingen, der fandt sted fredag og lørdag i Marselisborghallen, samt Thijs Nijhuis, der ligesom Bueno havde meldt afbud. Abdi er endnu ikke kommet sig helt over strabadserne ved Frankfurt Marathon, men regner stærkt med at blive klar til EM Cross om fire uger. Nijhuis døjer lidt med et dårligt baglår, men håber at være klar til Warandeloop i Holland næste weekend, hvor dansk atletik er med i nationskonkurrencen med Mads Tærsbøl og Ole Hesselbjerg som de to andre løbere.

Cross Challenge melder sig igen på banen i weekenden 30.-31. januar, hvor Esbjerg AM står som arrangør af en dobbeltrunde med DM Lang Cross om lørdagen. Holdet til EM Cross d. 13. december i Hyères (FRA) bliver udtaget i morgen mandag.


Cross Challenge 2. runde - Aarhus d. 14. november 2015
18 x 1000 meter stafet

Mænd hold
1. Sparta 53:36
2. Odense Atl.53:57
3. AGF 54:18

Individuelt
1. Mads Tærsbøl, Sparta II 11:24
2. Tom Wade, Aarhus 1900 11:27
3. Peter Glans, OA/OGF 11:35

Kvinder hold
1. AGF 1:01,18
2. Blovstrød 1:02,55
3. Sparta (junior) 1:04,08

Individuelt
1. Line K. Schulz, Aalborg AM 12:51
2. Simone Glad, AGF 13:15
3. Maja Alm, AGF 13:25
Alle resultater

 

 5

© Copyright Dansk Atletik Forbund