Loading...

Statistik

Statletik har fået et kraftigt facelift

16. november 2015 · Jeppe Weinreich

Dansk atletiks officielle database for ranglister og rekorder – Statletik.dk – har i løbet af den forgangne weekend skiftet udseende. Der er dog ikke kun tale om et nyt design; på brugersiden er der således kommet flere nye features til.

I et års tid har de knoklet for at få en ny version af Statletik.dk færdig, og i den forgangne weekend nåede de så langt, at den nu er klar til at blive taget i brug af alle med hang til tal.

”Indtil foråret vil der være tale om en såkaldt betaversion. I overgangsperioden vil det derfor stadig være muligt at tilgå den gamle version af Statletik,” fortæller Jesper Frænde, der har udviklet den nye version i tæt samarbejde med Tom Jensen og programmør Sebastian Skejø.

Syv år på bagen
Statletik kom til verden i 2008 og er i løbet af de syv år vokset så meget i omfang, at siden efterhånden er blevet for tung at vedligeholde og udvikle i forhold til de krav, der i dag er til sikkerhed samt tilgængeligheden fra forskellige platforme.

”Databasen er blevet re-designet, og der nu er sammenhæng mellem både ranglister, rekorder og mesterskabsregistreringer. Det betyder, at den enkelte atlet kun optræder med ét navn og én profil på Statletik, som derfor nemt kan rettes og vedligeholdes. I betaversionen kan der forekomme atleter, der optræder med to profiler på ranglisterne. Det vil vi løbende rette op på hen over indendørssæsonen,” understreger Jesper Frænde.

Kernen i Statletik, ranglisterne, er ligeledes blevet hurtigere at søge i. Desuden kan man nu filtrere sine søgninger, næsten som man ønsker det.

”Man kan fx lave ranglister, der kun dækker 18-årige, hvis det er det, man ønsker, og der er nu mulighed for at lave klubranglister. For to uger siden fik vi opdateret Statletik med alle tiders ranglister, så det er muligt at lave nogle meget komplette ranglister for seniorer. Ønsker man fx at se de gamle håndstoppede tider på alle tiders listerne, er der også en mulighed i den nye version.”

Andre forbedringer

  • Profilsiderne: Her er det blevet nemt at få overblik over personlige rekorder og sæsonbedste. Man finder også lister over den enkelte atlets resultater for hver disciplin, og det er muligt at få vist dem grafisk.
  • Rekorder: Det er blevet hurtigere at søge i rekorderne, og det er samtidig nemt at navigere mellem rekorder for ungdom og senior og mellem mænd og kvinder.
  • Bedstenoteringer: I den gamle version af Statletik var det muligt at se lister over bedstenoteringer. Disse var dog langt fra komplette og desuden vanskelige at opdatere, da det ikke foregik automatisk. Folkene bag Statletik har derfor valgt at fjerne de noteringer fra rekordområdet. Man kan dog altid søge bedstenoteringerne frem ved hjælp af ranglisterne – og nu i alle discipliner og alle varianter af alder og disciplin.
  • Andet materiale - som fx DAF i Tal fra den gamle version af Statletik - vil blive overflyttet til den nye i løbet af vinteren.
  • Designet af den nye version er responsivt. Dvs. at siden tilpasser sig det medie, man tilgår den fra, fx hvis man f.eks. arbejder fra en smartphone, iPad eller computer.

© Copyright Dansk Atletik Forbund