Loading...

Internationalt

EM-løbere i sidste test

19. november 2015 · Jeppe Weinreich

Fem danske løbere er med i søndagens traditionsrige Warandeloop i Holland – tre uger før det går løs ved EM Cross.

Selvom Warandeloop i hollandske Tilburg har status af et crossløb, er der tale om en helt flad strækning. På den måde får den stærkt besatte konkurrence på søndag karakter af en generalprøve forud for EM Cross i Hyères (13/12), som også er uden bakker.

Fem danskere tager turen til Holland, og heraf danner de tre – Ole Hesselbjerg, Mads Tærsbøl og Thijs Nijhuis – en stærk trio, som skal forsøge at gøre sig gældende i en indlagt nationskonkurrence (Brabant 6 Nations Cup), hvor de tre bedste løbere fra hvert land tæller med.

Løber altid godt i Holland
Thijs Nijhuis så ved sidste weekends Cross Challenge i Aarhus til fra sidelinjen, men baglåret – som var grunden til afbuddet – er i bedring.

”Jeg har fået daglige behandlinger af en kiropraktor, og kun haft en halv træningsmængde de sidste par uger, men torsdag havde jeg min bedste tur i den periode, så jeg håber på det bedste på søndag – heldigvis er der tre uger til EM,” lyder det fra Thijs Nijhuis, der efter sin placering som nr. 14 (og næstbedste U23-løber) ved sidste års løb udtalte, at ” ik loop altijd goed in Nederland’.

Løbet gælder som udtagelse til EM for Holland og Belgien, og Nijhuis betegner da også de to nationer som favoritter, men bedømmer den homogene danske trio til at have en pæn chance for en god placering.

Kort cross
Som optakt til løbet afvikles der en konkurrence på en kort distance (2,5 km), hvor dansk atletik er repræsenteret hos både kvinder og mænd ved mellemdistanceløberne Line K. Schulz (AAM) og Nick Jensen (Sparta).

Flere danskere har gennem tiden deltaget i det traditionsrige løb, som har været afviklet siden 1956. Bedst har Morten Munkholm gjort det med en 5. plads i 2010 – samme år, hvor Maria Sig Møller hos kvinderne kom ind som nr. 6.

Warandeloop – Tilburg (NED) d. 22. november 2015
12:38 Kort cross kvinder 2,5 km
12.55 Kort cross mænd 2,5 km
13.45 Mænd 10 km
Løbets hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund