Loading...

Fra VM Halvmaraton i København 2014. (DECA Text&Bild)

Cardiff 2016

14 navne udgør bruttotruppen til VM Halvmaraton

09. december 2015 · Jeppe Weinreich

To år efter København står Cardiff som vært for VM Halvmaraton, hvor dansk atletik efter planen vil stille med et fuldt hold på fem kvinder og fem mænd. 14 netop offentliggjorte navne står til at skulle kæmpe om de ti pladser.

Om ellers tingene forløber planmæssigt de kommende tre måneder, har dansk atletik udsigt til at kunne stille med en stærk trup ved VM Halvmaraton i Cardiff. Hvert land kan stille med fem deltagere hos begge køn, og det er – som det var tilfældet på hjemmebane i marts 2014 – igen et klart mål, at Danmark har et fuldt hold med i Wales.

Otte kvinder og seks mænd er netop blevet udtaget til bruttotruppen, som d. 1. februar vil blive skåret ned til de førnævnte 2 x 5. Som det ses af nedenstående liste er de ti navne, som deltog ved det seneste VM (med undtagelse af Anne-Mette Aagaard), alle aktuelle igen.

Kvinder:
Sara Sig Møller (Sparta)
Louise Langelund Batting (Aarhus 1900)
Anna Holm Baumeister (Viking)
Simone Glad (AGF)
Maria Sig Møller (Sparta)
Tine Pallisgaard (Odense Atletik)
Zenia Mogensen (AGF)
Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900)

Herrer
Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM)
Thijs Nijhuis (Viborg AM)
Lars Budolfsen (Sparta)
Henrik Them (Sparta)
Ulrik Heitmann (Aarhus 1900)
Jesper Faurschou (Herning LK)

Der vil ikke finde et egentligt udtagelsesløb sted. På baggrund af tidlige resultater og udsagn fra de respektive trænere såvel som løberne selv vil den endelige trup blive udpeget.

De walisiske arrangører, der fulgte tæt med på sidelinjen ved VM i marts 2014, har valgt samme succesfulde koncept som i København med et stort motionsløb samtidig. 25.000 deltagere lyder loftet på, og for danske motionsløbere er det stadig muligt at købe startnummer (59£) på løbets hjemmeside.

Danmark byder ind på VM 2018
Danmark, der er blandt de potentielle arrangører af VM i 2018, skulle have præsenteret sit bud i november, men grundet postyret i IAAF som følge af dopingafsløringerne for nylig blev budrunden aflyst. Den vil i stedet foregå i forbindelse med VM i Cardiff, som foregår d. 26. marts.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund