Loading...

Sara Slott Petersen på vej mod nordisk rekord i Paris d. 4. juli. (Jiro Mochizuki)

Navne

Sara Slott nomineret til BT Guld

15. december 2015 · Jeppe Weinreich

Den danske VM-4’er i hækkeløb er sammen med ni andre idrætsprofiler blevet indstillet til den traditionsrige pris.

Sara Slott Petersen var ikke blandt de tre nominerede navne til Årets Sportsnavn, men det er hækkeløberen til gengæld, hvad BT Guld i år angår. BT’s sportschef kunne mandag offentligøre de ti navne, som er i spil om den traditionsrige pris, der uddeles ved gallafesten Sport 2015 i Herning d. 9. januar, og det er selvsagt et fint selskab, som dansk atletiks store profil er havnet i.

Mens Årets Sportsnavn udpeges af en syv mand stor komité (efter en stor afstemning, hvor alle kan deltage), så er det sportsfolkene selv, der afgør, hvem som BT Guld skal gives til. Avisen har selv udpeget de ti navne, men herefter er det op til en eksklusiv komité på 40 sportsnavne at afgøre dysten. Hver person skal give 3, 2 og 1 point til de nominerede.

Forskellige kriterier
”Vi har alle forskellige kriterier for, hvad der er størst inden for sport. Det får vi heller ikke lavet om på i år, og det er fint sådan. Men jeg er tryg ved, at vi med BT Guld når frem til et resultat, det er svært ikke at have dyb respekt for, når det er 40 danske sportsfolk, der stemmer,” skriver BT’s sportschef Benjamin Munk Lund.

På sin Facebookprofil afslører Sara Slott Petersen (som ikke måtte pege på sig selv), at hun selv har stemt på bryderen Mark O. Madsen, den dobbelte verdensmester i enerkajak, René Holten Poulsen, og (et halvt atletiknavn) orienteringsløberen Maja Alm Møller.

Om begrundelsen for at nominere Sara Slott Petersen hedder det i BT:
”Ja, Sara Slott Petersen måtte nøjes med en fjerdeplads ved VM i Beijing i sommer, men det ændrer ikke på, at hun for os står som et af sportsårets største navne i 2015, hvor hun fik et regulært gennembrud i den internationale verdenselite i 400 meter hækkeløb, da hun lavede topresultater i Diamond League-stævner og klart forbedrede den danske rekord på distancen.”

Se de ti navne HER

© Copyright Dansk Atletik Forbund