Loading...

Thijs Nijhuis - her ved landskampen i Bulgarien i juni, hvor han på 5000 meter stod for en af mange danske disciplinsejre. (TJphotos)

Atleternes blog

Julehilsen fra: Thijs Nijhuis

22. december 2015 · DAF

De kommende uger bringer vi her på siden en lille hilsen fra nogle af de elitefolk, som har blikket rettet mod EM og OL i 2016.

2015 er ved at være overstået. For mit vedkommende har jeg lige nu to rolige uger efter et veloverstået EM Cross i Hyères, Frankrig, hvor jeg som næstyngste i seniorfeltet løb mig til en 25. plads. Hvilket jeg er utrolig godt tilfreds med.

Det er kulminationen på et fantastisk år, hvor min træner, Niels Kim Hjorth, og jeg er lykkedes med meget af det, vi havde sat os for. Kvalifikation til inde-EM på 3000 meter var forårets højdepunkt, og ved mesterskabet i Prag forbedrede jeg min seeding med fire pladser.

Sommerens hovedmål var en god 5000 meter og Universiaden i Gwangju (Sydkorea). Jeg brød den magiske 14 minutter-grænse, da jeg under langtfra optimale forhold i Sverige løb 13:51, så jeg er sikker på, at formen var til mere. Den gode form kom for alvor til udtryk ved Universiaden, hvor jeg let avancerede fra det indledende heat. Største udfordring var her de 30 grader og den høje luftfugtighed i Sydkorea. I finalen endte jeg overraskende som nr. 4. Jeg var på forhånd seedet som nr. 11 med mine 13.51 og slog en del løbere med PR på 13.30, hvilket bevidner, at der var mere at komme efter. Derudover løb jeg under 8 min (7.58 min.) på 3000 meter - også en drømmegrænse - og løb en solid PR på 10.000 meter ved NM i Aarhus med 29.19 min.

Derudover løb jeg mig i bruttogruppen til VM Halvmaraton ved at blive nr. 2 ved DM Halvmaraton i København – en lille PR-forbedring til 1:05,11.

Jeg har helt sikker indfriet de opsatte mål, dog ville jeg gerne have løbet lidt stærkere på 5000 meter.

Frem mod 2016
I januar tager jeg på træningslejr i Potchefstroom, Sydafrika. Herefter gælder det DM Lang cross (Esbjerg d. 30/1, red.). Efter DM 10 km i marts bliver jeg forhåbentlig udtaget til VM Halvmarathon i Cardiff, hvor jeg har ambitioner om at lave en klækkelig forbedring af min PR. Måske under 64 min.

Kort derefter d. 1. april rejser jeg til Flagstaff, Arizona sammen med Nick R. Jensen og Ole Hesselbjerg for at træne fire uger i højden. Derefter er planen at løbe en 5000 meter ved Payton Jordan Invitational d. 1. maj i Californien for at se hvor formen - uden at have trappet træningen ned.

I maj vil jeg så være hjemme i Danmark og forberede mig på drømmen om olympisk deltagelse på 5000 meter, hvilket kræver en dansk rekord (13:25,00), red.). Fra slutningen af maj og hele juni vil jeg finde de fornødne stævner, der skal til for at klare kravet.

Ser vi længere frem i året, så er der EM Cross i december, hvor jeg vil forsøge at løbe mig i top-20, hvilket jeg mener er meget realistisk efter at være blevet nr. 25 i år.

- Thijs Nijhuis, Viborg AM

© Copyright Dansk Atletik Forbund