Loading...

Nicolai Hartling ved landskampen i Bulgarien, hvor han slettede den 39 år gamle danske rekord på 400 meter hæk. (TJphotos)

Atleternes blog

Julehilsen fra: Nicolai Hartling

26. december 2015 · DAF

I løbet af årets sidste dage kommer der her på siden en lille julehilsen fra nogle af de elitefolk, som har blikket rettet mod EM og OL i 2016:

Forud for sæsonen havde jeg bekymret mig lidt over, om det at skulle jonglere med både studie og atletik igen ville have indvirkning på resultaterne (startede på CBS i efteråret 2014) efter en 2014 sæson, hvor jeg havde taget et sabbatår. Bekymringerne fik jeg heldigvis allerede begravet med en række meget tilfredsstillende resultater indendørs - desværre kun på de ”flade” distancer, da ”kongeøvelsen” ikke løbes indendørs. Dette gav tro på tingene til udendørs, hvor det store mål var U23-EM i Tallinn. Efter en lidt sløv start på sæsonen, hvilket efterhånden er blevet lidt af en vane, kulminerede det hele til landskampen i Bulgarien med ny dansk rekord på 400 meter hæk, og ikke mindst den danske oprykning til First League. Kort efter gjaldt det så det føromtalte U23-EM. Det overgik alle mine forventninger med en bronzemedalje og ny dansk rekord. Det er et atletik år, jeg ser tilbage på med stor glæde, både på grund af mine egne præstationer, men i lige så høj grad fordi dansk atletik helt generelt havde en historisk god sæson.

Sydafrika
Jeg befinder mig i skrivende stund på træningslejr i Potchefstroom, Sydafrika. Jeg er afsted med min træningsgruppe, men har selskab af flere garvere fra hjemlandet, og om et par dage støder nogle kastere fra klubben også til. Træningen kører rigtig godt i øjeblikket, også selvom træningslejre på dette tidspunkt altid karambolerer med universitetseksaminer. Heldigvis har jeg gennem Team Danmark fået dispensation til at læse lidt færre fag pr. semester og dermed have mere tid til træningen. Dét kombineret med, at det er min første træningslejr i vinterhalvåret, kan forhåbentlig medvirke til at indfri målene for den kommende sæson.

2016
Planen er at starte sæsonen i slutningen af januar og løbe 4-5 stævner hen over indendørssæsonen. Det kommer til at være en indendørssæson uden en decideret formtop, hvor stævnerne bruges til at bygge formen op til udendørs. Herefter er planen at tage på en 14 dages træningslejr i april/maj, inden der tages hul på udendørssæsonen i slutningen af maj. De to helt store mål er for mit vedkommende EM og OL. Der er naturligvis intet over eller ved siden af OL, men EM i Amsterdam er dér, hvor jeg kan gøre mig gældende, hvorfor det er hovedmålet for sæsonen. OL har vi (min træner og jeg) også i kikkerten, men her kan man kun gisne om, hvad der skal til for at kvalificere sig. Det officielle krav er 49.40 sek., men 49.60-49.80 kunne sagtens vise sig at være nok til et kvotekrav. Der er meget, der skal flaske sig, men hvem ved?

Glædelig jul og godt nytår!

- Nicolai Hartling, Sparta AM

© Copyright Dansk Atletik Forbund