Loading...

Fra landskampen i Stara Zagora, hvor Andreas Bueno på 1500 meter blev slået yderst knebent af den bulgarske løber til venstre. (Tjphotos)

Atleternes blog

Julehilsen fra: Andreas Bueno

27. december 2015 · DAF

1500-meter-løberen Andreas Bueno har tilbragt julen i Silkeborg, men snart går turen til Sydafrika, hvor mange danske atleter allerede befinder sig.

Jeg måtte i år erkende, at jeg - trods skadesfrihed og en storm af dansk succes - for første gang mødte den frygtede stagnation. Jeg slog ikke PR. Jeg kom ikke med til VM i Beijing, selvom jeg tog chancen, droppede DM og løb en sidste konkurrence i Belgien, hvor jeg efter for hårdt udlæg måtte jogge i mål, gul og grøn af både ærgrelse og syre. Det var hverken som håbet eller forventet, og jeg kunne kun bebrejde mig selv, da jeg i lidt for lang tid har styret min egen træning, dog med hjælp fra hhv. Frank de Pauli og Thomas Nolan på sidelinjen. Efterfølgende valgte jeg at indgå et samarbejde med Morten Munkholm og siden september har vi arbejdet sammen, skridt for skridt og kilometer efter kilometer – jeg løber nu gerne en 15 km søndagstur, hvilket jeg ALDRIG har prøvet før. Eftersom mine træningspas sjældent var længere end otte kilometer førhen, blev vi enige om, at udholdenhed var det første træningselement, der skulle arbejdes med. Intensitet har jeg altid været god til, men periodiseringen gjorde, at det blev sat en smule på stand-by, og grundtræningen begyndte.

Jul i Silkeborg
I skrivende stund (d. 27.) sidder jeg i mine svigerforældres sofa i Silkeborg efter fem dages familiehygge, julemad og kun én daglig træning. Inden ferien havde jeg en uges intens eksamensperiode, som også afholdt mig fra mine vante 10-12 træningspas ugentligt. Jeg nyder ferien, det lave stressniveau og familiens uvante nærhed, men jeg glæder mig til årsskiftet, til vejrskiftet, til den anden side af jorden, hvor indsatsen og fokus skal øges.

2016
Som det første i det ny år, flyver jeg til Johannesburg for at træne den næste måned i Potchefstroom side om side med store dele af den danske, europæiske og sydafrikanske elite. Det skal give en lille formtop til de enkelte indendørsstævner, der skal indikere, hvorvidt jeg er på rette vej.

Grundtræningen bliver genoptaget allerede fra slutningen af februar. Jeg starter den sandsynligvis i Argentina, hos den del af familien, der har givet ophav til mit efternavn, og tager sidenhed til Flagstaff, Arizona, for at nyde godt at højderne før den sidste intensive træning skal skyde sæson 2016 i gang. I første omgang skal jeg løbe under under 3:40 så jeg kvalificerer mig til EM og kan komme ind i stærkere felter. Derefter skal jeg slå to gyldne sekunder af min PR og kvalificere mig til legene i Rio, hvor jeg hellere end gerne vil tilbringe august sammen med resten af verden.

Jeg ser frem til 2016 og vil kæmpe for, at det bliver året, hvor tartanen bliver min røde løber!

-Andreas Bueno, Aarhus 1900

© Copyright Dansk Atletik Forbund