Loading...

Sara Slott Petersen ved landskampen den 20. juni, hvor hun satte den anden af sæsonens i alt fire danske rekorder på 400 meter hæk. (TJphotos)

Atleternes blog

Julehilsen fra: Sara Slott Petersen

29. december 2015 · DAF

På vej til Sydafrika kan Sara Slott Petersen se tilbage på et år, som overgik alle forventninger:

Den seneste tid har været ganske rolig. Der har været lidt mere ro på foredragsfronten i december, så der har været tid til at komme i julehumør og få restitueret. Jeg har siden oktober haft orlov fra mit kandidatstudie i idræt, men har haft utrolig travlt alligevel med foredrag, skolebesøg, tv-optagelser og andre ting, hvor det “forventes” man kommer og viser sig. Jeg kan heldigvis godt li’ at holde foredrag, så det gør det hele lidt sjovere, men jeg har jo også været meget glad for, at der er kommet lidt mere ro på igen. Det er jo trods alt træningen, der er det vigtigste.

Lige nu er jeg på vej til Sydafrika på en tre ugers træningslejr, så det bliver dejligt med noget varme.  

Træningen går godt (tror jeg). Det er jo altid lidt svært at vide, for jeg går og er træt hele tiden grundet den hårde træning, men jeg har en fornemmelse af, at jeg løber lige så hurtigt som sidste år – hvis ikke hurtigere. Så jeg er fortrøstningsfuld.

Vintersæsonen
Jeg har valgt ikke at satse så meget på indendørssæsonen, da VM ligger meget sent i marts, men også fordi jeg ikke er så god på en flad 400 meter, som jeg er med hække på. Og hvis jeg skal være helt ærlig, så ”gider” jeg faktisk ikke rejse helt til USA for at løbe en enkelt 400 meter, når jeg i forvejen kommer til at være meget væk hjemmefra hele sommersæsonen.

Jeg regner med at løbe indendørslandskampen (Växjö 13. feb., red.) og DM og så forhåbentlig ét enkelt stævne mere. Men sommersæsonen er klart vigtigst i år (no surprise), så jeg konkurrerer kun hvis kroppen er helt klar. Der skal ikke tages chancer denne vinter.  

Det forgangne år
Jeg fik uden tvivl mine mål opfyldt i 2015 – og meget meget mere til. Højdepunktet var min gældende nordiske rekord og selvfølgelig også deltagelsen i min første internationale finale på seniorplan. Jeg er stadig ærgerlig over den måde, jeg satte finaleløbet sammen på, men det ændrer ikke ved, at jeg er helt blæst bagover af glæde over 2015 sæsonen. Jeg er sikker på, dén sæson altid vil stå lysende klart for mig, og være en jeg kommer til at tænke tilbage på, når jeg engang stiller pigskoene på hylden.  

2016
Målet i 2016 er en OL-finaleplads. Men før det gælder det EM, og det glæder jeg mig meget til. Hvis jeg formår at holde mit niveau, burde medaljedrømmene ikke være urealistiske.. Men det kommer jo også helt an på, hvor hurtigt de andre har tænkt sig at løbe. Jeg håber, jeg kan komme under min egen nordiske rekord, og hvis jeg gør det til EM, så skal de andre godt nok stramme sig an, hvis jeg ikke skal på podiet. Jeg glæder mig også meget til at være en fast del af Diamond League, så jeg bliver matchet med de bedste allerede fra første stævnestart (som bliver DL i Doha, Qatar d. 6. maj).

- Sara Slott Petersen, Aarhus 1900

© Copyright Dansk Atletik Forbund