Loading...

(foto: Thomas Windestam/DECA Text&Bild)

Atleternes blog

Nytårshilsen fra: Benjamin Lobo Vedel

30. december 2015 · Jeppe Weinreich

Den 18-årige 400-meter-løber fra Aalborg AM kan se tilbage på et fænomenalt år:

2015 har været den hidtil bedste atletiksæson for mit vedkommende. En sæson, som ikke ville have været mulig at komme igennem uden det tætte samarbejde mellem min træner Erik Barslev og jeg. Tidligt på sæsonen stødte vi på nogle problemer, som bragte alle vores målsætninger ned til nul, men vi fik hurtigt bygget nye rammer op for træningen og vores mål, og disse skulle vise sig at blive brudt gevaldigt. Arbejdet førte til en nordisk junior rekord, samt en guldmedalje til Junior EM. Kort sagt, den bedste sæson i min atletik karriere. 

Jeg er netop taget på en tre uger lang træningslejr i Stellenbosch, Sydafrika, hvor vi håber at kunne fylde træningen med en del kvalitet. En træningslejr som vi valgte frem for at gå efter deltagelse ved inde-VM i Portland, Oregon. En træningslejr, som jeg spår vil være en dealbreaker i forhold til næste års resultater. Efter Sydafrika har jeg nogle inde-stævner, hvor jeg forhåbentligvis vil kunne løbe hurtigt nok til at dykke under 47 sekunder - og derved også slå junioreuroparekorden indendørs (46.98).

Den største oplevelse i 2015
Den forgangne sæson bød på kæmpestore oplevelser, hvor Junior-EM klart var højdepunktet. At tage guld her var en drøm, som gik i opfyldelse og er en kæmpe motivation fremadrettet. Jeg kunne ikke være mere tilfreds, men set i bakspejlet ville en sub-46 tid have været på sin plads.

2016
Erik og jeg kan ikke lide at sætte mål for sæsonen, men hvis disse skulle sættes ville en medalje til Junior VM være heriblandt. Jeg deltog for snart to år siden til samme stævne i Eugene, Oregon, hvor jeg for første gang mærkede et verdensomspændende internationalt pres. Her blev det tydeligt, at det krævede kræfter ud over det sædvanlige for at kunne placere sig i top-3. Et mål, som – hvis det bliver klaret - vil være intet mindre end fantastisk. Derudover har jeg et personligt håb om at kunne løbe stabilt under 45.50 (dansk senior rekord), da jeg føler vores træning indtil videre har båret frugt. Igen et mål, som hvis set opfyldt vil give mig adgang til ikke blot at deltage, men være konkurrencedygtig til selveste EM i Amsterdam. Derudover ville en billet til OL forhåbentligvis også blive mulig her. OL-drømmen lever, men skal ikke ses som et decideret mål, men mere som en slags motivationsfaktor frem mod at blive en bedre atlet.

- Benjamin Lobo Vedel, Aalborg AM

© Copyright Dansk Atletik Forbund