Loading...

Ved NM 10000 meter i Aarhus i maj blev Abdi nordisk såvel som dansk mester. (Kim Gudmand/DECA Text&Bild)

Atleternes blog

Nytårshilsen fra: Abdi Hakin Ulad

03. januar 2016 · DAF

Ikke færre end fem DM-titler hentede Abdi Hakin Ulad hjem i løbet af 2015. Men prikken over i'et, en OL-kvalifikation, glippede. Den kommer forhåbentlig i det nye år:

Min 2015-sæson startede på krykker, efter den skade jeg pådrog mig ved EM Cross i december ’14, men i slutningen af januar kunne jeg træne igen.

Selv om det blev en dårlig start på året, gik det rigtig godt, da jeg først kom i gang.

Det startede med, at jeg vandt DM lang cross sidst i februar for tredje gang, derefter blev det også til guld ved DM 10 km landevej i marts og ved DM 10.000 m i maj, hvor jeg også blev nordisk mester. Ved Store DM vandt jeg min første titel på 5.000 meter, og i september vandt jeg DM ½-marathon, så titelmæssigt blev det en rigtig god sæson, men desværre fik jeg ikke løbet de tider, som jeg var i form til.

Jeg deltog igen i år i Etape Bornholm og Eremitageløbet. På Bornholm måtte jeg se mig slået af min kenyanske træningsmakker, men Eremitageløbet gik rigtig godt, da jeg i et sololøb løb 39,01 – bare 21 sekunder fra Henrik Jørgensens rekord.

2015 var også sæsonen, hvor jeg forsøgte mig på maraton. Målet var at løbe under OL-kravet (2.15,15), men på grund af fejl med energiindtaget på sidste halvdel af løbet, gik jeg fuldstændig ”sukkerkold” og kom udmattet i mål i 2.16,00

Jeg er frisk igen, hvilket jeg vist beviste med en 11. plads til EM Cross for tre uger siden.

2015 var også året, hvor min træner Leo Madsen skiftede klub fra Korsør AM til Hvidovre AM. Jeg fulgte med, og det har vi bestemt ikke fortrudt, da vi er blevet taget rigtig godt imod i klubben, hvor der er et meget fint elitemiljø og 100 % opbakning.

2016
Målene for 2016 er klare:

-       klare OL-kravet på maraton i april i Hamborg

-       kvalificere mig til EM i Amsterdam på ½-marathon

-       forbedre mine tider på 5.000 m og 10.000 m

Jeg har planlagt 2 – 3 træningsophold i Kenya som forberedelse og ser forventningsfuldt frem mod 2016 resultatmæssigt.Foreløbig skrider træningen planmæssigt fremad.

- Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM

© Copyright Dansk Atletik Forbund