Loading...

Internationalt

Anna & Anna løber for Europa

06. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller og Anna Holm Baumeister er begge med på Europas hold, når Great Edinburgh XCountry skydes i gang på lørdag.

USA, Storbritannien og Europa i mudderkamp mod hinanden. Det er nogenlunde konceptet for lørdagens Great Edinburgh XCountry, som regnes blandt de stærkeste crossløb overhovedet. Ligesom i fjor er Anna Emilie Møller – der i debuten imponerede med en 3. plads - blevet udvalgt til Europas hold hos juniorerne, der dyster på en 4 km distance.

Efter afbud har flere andre danske løbere fået tilbuddet, men af dem har kun Anna Holm Baumeister sagt ja til at løbe. Triatleten Alberte Kjær Pedersen har indledt sin svømmetræning og følgelig takket nej. Det samme har Abdi Hakin Ulad, der med fokus på maratontræningen i stedet løber en halvmaraton i Holland dagen efter.  Sara Sig Møller – der ellers havde set frem til at være med i Edinburgh - døjer p.t. desværre med en dårlig fod, mens Maria Larsen er tilbage på college i Florida.

Britiske favoritter
Men de to gange Anna er altså med, når det går løs i Holyrood Park, som i 2008 dannede ramme om VM Cross. Anna Emilie Møller lægger for i juniorløbet, hvor hun som holdkammerat bl.a. har tyske Sarah Kistner, der ved EM Cross vandt guld med det tyske hold (indiviuelt nr.6). Med sølvvinderen samt nr. 5 og 11 fra samme mesterskab på holdet ligner Storbritannien en stærk modstander for europæerne.

Hos de kvindelige seniorer stiller briterne ligeledes stærkt med bl.a. sølvvinderen fra EM Cross, Kate Avery, på holdet – foruden guldvinderen fra forrige EM, Gemma Steel. Blandt Anna Holm Baumeisters holdkammerater finder man bl.a. europamesteren fra ’11 og ’12, irske Fionnuala McCormack.

Med Sara Sig Møllers flotte og overraskende 10. plads i fjor har Anna Holm Baumeister noget at leve op til.

BBC One sender fra kl. 14 halvanden times transmission fra løbet, hvor den dobbelte olympiske mester Mo Farah er det store trækplaster.

Great Edinburgh XCountry – lørdag d. 9. januar 2016
13.00 Junior M 6 km
13.30 Junior K 4 km
14.30 Kvinder sen. 6 km
14.57 Mænd sen. 8 km
Startliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund