Loading...

Mia Helene Mørck med borgmester i Gladsaxe, Karin Søjberg Holst (A).

Navne

Mia Helene Mørck vinder idrætspris på 10.000 kr.

06. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Den 16-årige danske mester fra Bagsværd AC vandt mandag prisen som Årets Idrætsudøver i Gladsaxe Kommune.

2015 var et fremragende år for Mia Helene Mørck, der sidst i juli vandt sit første seniormesterskab i en alder af bare 15 år. Mandag aften modtog den i mellemtiden 16 år gamle 800-meter-løber fra Bagsværd AC stor hæder, da hun på Gladsaxe Rådhus blev kåret som Årets Idrætsudøver i kommunen. Med prisen på 10.000 kr. fulgte en bronzestatuette designet af Bjørn Nørgaard.

Ved DMU inde såvel som ude vandt Mia både 400 og 800 meter, ligesom at hun gjorde en god figur ved sommerens Ungdoms-VM i Colombia, hvor hun på favoritdistancen 800 meter nåede semifinalen efter at have sat personlig rekord i det indledende heat.

En atletikhal i Gladsaxe
I sin tale takkede Mia sine trænere Johnny Bagge, Carsten Rytter og Morten Müllertz – og naturligvis sin klub. Fokus for den kommende sæson er sommerens U18-EM i Georgien, fortalte hun, og så benyttede det unge talent lejligheden til at sende et tydeligt budskab til borgmester Karin Søjberg Holst (A) om, at etableringen af en rigtig atletikhal i Storkøbenhavn er et ønske, som næres af rigtig mange atletikfolk. Og den hal kunne jo lige så godt ligge i Gladsaxe:

”Det kunne få atletikken på skoleskemaet, og hvis den kommer til at ligge i Gladsaxe, vil det tiltrække både danske som udenlandske atleter og bringe det liv og den økonomi med sig, som vi ellers p.t. lægger i Malmø,” lød det fra Mia Helene.

© Copyright Dansk Atletik Forbund