Loading...

Zdzisław Krzyszkowiak Stadion - opkaldt efter den olympiske guldvinder på 3000 meter forhindring (Rom 1960).

Elite & Talent

Bydgoszcz bliver vært for Junior-VM

08. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Med den internationale udelukkelse af det russiske atletikforbund ligger det nu fast, at det Junior-VM, som oprindeligt skulle have været afviklet i Kazan, flyttes til polske Bydgoszcz.

Benjamin Lobo Vedel, Kristoffer Hari, Anna Emilie Møller og andre stortalenter kan nu officielt vende blikket mod Bydgoszcz i Polen, hvor Junior-VM vil blive afviklet til sommer i perioden 19.-24. juli. Som følge af den internationale udelukkelse af det russiske atletikforbund må Rusland i år nemlig give afkald på at arrangere Junior-VM samt VM Kapgang for hold, som skulle have fundet sted i hhv. Kazan og Cheboksary.

Bydgoszcz (POL), Perth (AUS) og en unavngiven by i Indien meldte interesse for at overtage Junior-VM, men ved deadline (22. dec.) for afgivelse af bud var de to sidstnævnte allerede faldet fra. Nyheden om det polske værtsskab kommer derfor ikke som nogen overraskelse, men først i går torsdag efter afstemning i IAAF Council blev det officielt.

Bydgoszcz, der ligger halvanden times kørsel syd for Gdansk, var allerede i 2008 vært for Junior-VM, og når de med så kort varsel har kunnet påtage sig værtsskabet, skyldes det, at de allerede er i gang med planlægningen af EM-U23, som finder sted i 2017.

VM Kapgang for hold (7.-8. maj) gik til Rom, som fik flere stemmer end Guayaquil (Ecuador), Kiev og Monterrey (MEX).

© Copyright Dansk Atletik Forbund