Loading...

Tilskuerne var mødt talstærkt op til løbet, som BBC transmitterede direkte fra.

Great Edinburgh XC

Toppræstationer af 2 x Anna

09. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller var lørdag den bedste på Europas juniorhold, mens Anna Holm Baumeister hos seniorerne viste, at hendes gode placering ved EM for nylig ikke var nogen tilfældighed.

Anna Emilie Møller og Anna Holm Baumeister leverede ved lørdagens Great Edinburgh XCountry endnu en flot præstation, da de kom i mål som nr. 3 og 8 i hhv. junior- og seniorkonkurrencen. Førstnævnte fulgte med de to britiske favoritter Bobby Clay og Harriet Knowles-Jones og måtte i mål se sig slået af Clay med blot tre sekunder, mens Knowles-Jones – sølvvinder ved EM Cross i sidste måned – blot var et par meter foran danskeren. I Hyères var forskellen mellem de to 21 sekunder. Med den flotte 3. plads gentog Anna Emilie sin placering fra i fjor, men dengang var der et pænt stykke op til de to første.

Baumeister nr. 8
Godt en time efter gjaldt det de kvindelige seniorer, og her var Anna Holm Baumeister ligeledes på toppen, da hun kom ind som nr. 8 i et stærkt felt, hvor briten Kate Avery og den tidligere europamester, irske McCormack, var i en klasse for sig. Dermed overgik bornholmeren Sara Sig Møllers 10. plads fra i fjor og viste samtidig, at hendes overraskende 15. plads ved EM Cross ikke var nogen tilfældighed. Sara Sig Møller var også udtaget til Europas hold, men måtte melde fra grundet sygdom og en dårlig fod. Om Sara ellers når at blive klar til DM Lang Cross om tre uger, venter der i Esbjerg selvsagt en spændende dyst.

Mo Farah besejret
Set med internationale briller lå højdepunktet i dagens sidste konkurrence, hvor det lykkedes amerikaneren Garrett Heath at gøre, hvad næsten ingen gjort de senere år: spurtbesejre Mo Farah, der altså måtte tage til takke med en for ham noget uvant 2 plads.

Great Edinburgh XCountry – 9. januar 2016
Junior K – 4km
1. Bobby Clay, GBR 14:09 min.
2. Harriet Knowles-Jones, GBR 14:11
3. Anna Emilie Møller, Europa/DK 14:12

Kvinder sen. 6 km
1. Kate Avery, GBR 21:05 min.
2. Fionnuala McCormack, Europa/IRL 21:09
3. Gemma Steel, GBR 21:31
8. Anna Holm Baumeister, Europa/DK 21:46

© Copyright Dansk Atletik Forbund