Loading...

Copenhagen Half Marathon

Tilmelding til rekordernes løb åbnede d. 1. december - køb dit startnummer til CPH Half 2017 nu

10. december 2016 · Pressemeddelelse

Fem af årets ti hurtigste halvmaratontider på verdensplan, 22.000 motionsløbere fra i alt 102 forskellige lande, 100.000 tilskuere i Københavns og Frederiksbergs gader og et digitalt reach på over 150.000 er nogle af de elementer, der er med til at berettige CPH Half den uofficielle titel rekordernes løb. Næste års race day er søndag den 17. september 2017, og tilmeldingen åbnede d. 1. december.

Ikke færre end 102 forskellige nationaliteter var repræsenteret i motionsfeltet til dette års udgave af Copenhagen Half Marathon. Det er rekordmange for et motionsløb i Danmark og på niveau med antallet af udenlandske deltagere ved nogle af verdens allerstørste løb. De internationale løbere udgjorde 16,7 % af de i alt 22.000 deltagere i anden udgave af CPH Half.

 

"At vi efter blot to år kan tiltrække tæt på 17 pct. internationale deltagere er fantastisk og viser for alvor løbets internationale potentiale. Vi tror på, at Copenhagen Half Marathon inden for en kort årrække vil være et af de events, der tiltrækker absolut flest internationale turister til København, og som dermed er med til at definere Københavns brand. Vores vision er at etablere os som halvmaratondistancens svar på Berlin Marathon," udtaler direktør i Sparta, Dorte Vibjerg.

CPH Half

 

Copenhagen Half Marathon er et af verdens allerhurtigste halvmaraton

CPH Half kan også bryste sig af lynhurtige tider. I alt syv mænd kom i mål under 60 minutter, hvilket kun er sket én gang tidligere, nemlig ved VM Halvmaraton i Udine i 2007. Den kenyanske vinder, James Mwangi Wangiri, lagde sig med løbsrekorden på 59:07 minutter solidt på 2. pladsen over verdens hurtigste halvmaratontider i 2016.

 

"Vi synes allerede, at vi har bevist, at vi har en af verdens hurtigste ruter i København, og vi vil også i 2017 forsøge at skubbe løbsrekorderne endnu tættere på de gældende verdensrekorder. Men samtidig er det vigtigt for os at løbet ikke kun handler om tider. Vi forsøger således hele tiden at nå nærmere ambitonen om at give deltagerne en oplevelse for livet. Det handler om service, det handler om underholdning, og det handler om smil på læberne hos alle - for os er løbet en fest, så det kan ikke være anderledes" udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen

 

CPH Half - en event og turistattraktion hvor trafikstøj afløses af løbesko

Endelig er CPH Halfs på én gang rekordegnede og turistvenlige rute et attraktivt bonus / plus for de mange deltagere. De søger netop en event, der matcher både deres sportslige ambitioner og behovet for oplevelsesrige og seværdige rammer.

 

Copenhagen Half Marathon udgør også en byfest for hovedstadens egne løbere og tilskuere, der værdsætter at opleve deres by fra en anderledes vinkel. Tivolis underdirektør, Nikolaj Koppel bor på Frederiksberg og deltog i løbet i både 2015 og 2016.


"Jeg er vild med følelsen af at erobre byen for en dag sammen med tusindvis af andre løbere. En storby som København defineres i høj grad af dens kultur plus de begivenheder og events, som byen byder på. København er en af Europas smukkeste byer, og det at løbe igennem alle hovedstadens skiftende kvarterer, alle med hver deres særpræg og karakter, synes jeg, er helt enestående både for os, der bor her og for alle de mange udefrakommende løbere," udtaler Nikolaj Koppel.

 

Koppel

 

Tilmelding til Copenhagen Half Marathon 2017 åbner 1. december kl. 12.00 på www.cphhalf.dk og i CPH Half App'en.

FAKTA OM COPENHAGEN HALF MARATHON
Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion
Bidragsyder: Nordea-fonden
Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen
Visionspartner: Bevæg dig for livet - Løb
Dato: Søndag 17. september 2017
Deltagergebyr: 450 kr. (500 kr. fra 1. september)
Tilmelding og yderligere information: www.cphhalf.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

© Copyright Dansk Atletik Forbund