Loading...

Nogenlunde sådan her kommer den flotte kulisse til at se ud.

DM Trail (lang distance)

Sne og kulde venter årets første DM-deltagere

14. januar 2016 · Jeppe Weinreich

På lørdag (16/1) lyder startskuddet til årets første DM. Det sker på Bornholm, hvor mesterskabet i trail er indlagt i Salomon Hammer Trail.

I fjor dannede vinterudgaven af Salomon Hammer Trail ramme om det første DM Trail nogensinde. Årets udgave har igen DM-status, men hvor det dengang gjaldt den korte distance (21,1 km), skal deltagerne på lørdag ud på den lange distance på 50 km, og det sker i det stærkt kuperede og flotte terræn omkring Hammershus Slotsruin.

Sidste år fik arrangørerne fra Tejn IF ikke den sne, som de havde håbet på. Noget kunne tyde på, at heldet er med dem i år, så arrangementet kan leve op til betegnelsen ”Winter Edition”. 6.-7. maj afvikles sommerudgaven, hvor deltagerne kan prøve kræfter med distancer helt op til 100 miles (161 km).

Noer forsvarer sin titel
I fjor, da det første officielle DM Trail blev afholdt, vandt Jesper Noer den korte såvel som den lange distance. Den forsvarende mester – der i mellemtiden er skiftet fra Tejn IF til Blovstrød Løverne - figurerer på startlisten til DM, hvor der er 34 tilmeldte – heraf syv kvinder. Blandt Noers stærkeste konkurrenter må man regne Christian Nørfelt (Tejn IF), der ligesom Noer deltog ved VM Trail i Annecy (FRA) i maj sidste år.

Kvindernes konkurrence bliver uden den forsvarende mester Annemette Skov. I hendes fravær kunne sidste års sølvvinder, Kristine Schou Madsen (Kolding Motion), ligne en guldfavorit.

Ruten er 21 km lang, og for at få det til at passe med 50 km, vil den første af de i alt tre runder være afkortet.

DM Trail (lang distance) – Hammerhavnen, Bornholm 16. januar 2016
50 km – start kl. 8.30
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund