Loading...

Fra ØDMU i 2014. (NS Foto)

Den kommende weekend

Så går sæsonen i gang…

20. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Årets første ”rigtige” atletikweekend indledes på lørdag, hvor der vil være stor aktivitet i Ballerup og Skive. Sidstnævnte sted byder bl.a. på sæsonåbning til Morten D. Madsen på 60 meteren, mens Benjamin Lobo Vedel samme aften i Växjö går efter en stærk tid på 400 meter.

Efter et par små tilløb den seneste tid går indendørssæsonen for alvor i gang førstkommende weekend. Traditionen tro danner Ballerup Super Arena ramme om årets Østdanske Ungdomsmesterskaber, hvor unge talenter i alderen 10-19 år kommer i aktion. Antallet af deltagende klubber er det samme som i fjor, nemlig 25. Samlet set er antallet af deltagere – efter konstant vækst de seneste år – faldet en smule. Med omkring 1000 starter er der under alle omstændigheder lagt op til en travl weekend. – mere info HER

Skive
De Vestdanske Ungdomsmesterskaber afvikles i Aarhus den efterfølgende weekend (30.-31. jan.), men en enkelt mesterskabsdisciplin finder sted nu på lørdag. Det sker ved årets første Indestævne i Spar Nord Arena i Skive, hvor 1500 meteren (i aldersklasserne 14-15, 16-17, 18-19 år) afvikles. Ændringen sker som følge af sammenfaldet med DM Cross i Esbjerg, hvor de bedste ungdoms- og juniorløbere forventes at deltage. Nu får de i stedet mulighed for at afgøre mesterskabet på en indendørs bane med hævede sving.

Morten D. Madsen åbner sæsonen
Størst forhåndsinteresse i Skive knytter sig til arrangørklubbens Morten D. Madsen, der åbner sin sæson på 60 meter. Det bliver den 20-årige sprinters første 60 meter siden semifinalen ved sidste års EM-inde. Sæsonens foreløbigt hurtigste på distancen med 6,97 sekunder, Frederik Peschardt (1900), har ved stævnet valgt at løbe 400 meter. For mange af de i alt 168 deltagere handler det også om at få noteret en kvalifikationsgivende tid med henblik på det kommende DMU. - startliste & tidsskema

Benjamin Vedel til start i Växjö
400 meter er også distancen, når junioreuropamesteren Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) om aftenen stiller op ved Best Western Games på de hurtige baner i Växjö. Det var ved samme stævne tilbage i 2013, at Nick Ekelund-Arenander for første gang pressede den danske indendørsrekord under de 47 sekunder. Benjamin har fået trænet godt i Sydafrika, og det forlyder, at han går efter en hurtig tid ved stævnet, hvor bl.a. den danske mester på 60 meter hæk, Marie C. Vermund (Sparta), også stiller til start. – stævnets hjemmeside (med link til live streaming)

© Copyright Dansk Atletik Forbund