Loading...

Den danske mester på 100 meter fra 1961 sammen med barnebarnet og mesteren anno 2015. (Gunner Sørensen)

Navne

Erik Madsen runder de 80 i fin form

24. januar 2016 · Jeppe Weinreich

80 år i dag. Atletikken er på uventet vis kommet til at fylde det meste i den tidligere topsprinters pensionisttilværelse.

Da Morten D. Madsen i sommer vandt sin anden DM-titel i træk på 100 meter, skete det på Aarhus Stadion. Samme stadion, hvor Erik Madsen – Mortens farfar og træner – 54 år før havde vundet titlen. I dag (24. januar) fylder Erik Madsen 80, og selvom han toppede som sprinter i starten af 60erne, tyder meget på, at han som træner har sine største oplevelser til gode med barnebarnet Morten, som blot er 20.

At en ung atlet har sin far eller mor som træner, er bestemt ikke noget særsyn i sportsverdenen. Dansk atletik rummer flere eksempler på konstellationen. Men at det er farfar, som står for den daglige træning af landets bedste, er unikt.

Ud over den førnævnte guldmedalje i 1961 tog Erik Vagn Madsen titlen på den dobbelte distance to år senere. Det skete som medlem af Esbjerg AF, der med fire mesterskaber på 4 x 100 meter i perioden 1961-1965 var en magtfaktor i dansk sprint. Holdet – med Erik på sidste tur – forbedrede tre gange den danske rekord, mens Erik selv var medindehaver af rekorden på 100 meter med håndstoppede 10,6 sek. Så hurtigt løber han ikke længere, men det er en fødselar i usædvanlig god form, som med eget eksempel er en fortsat inspiration for de mange unge talenter i Skive AM, der nyder godt af hans virke.

At atletikken skulle komme til at fylde så meget i den pensionerede lærers otium, lå ikke lige for. I 2011 blev han enkemand, og nærmest for at live ham lidt op - som Morten D. Madsen selv fortalte det til TV2 MidtVest i en portrætudsendelse for et par år siden – besluttede barnebarnet sig for at prøve sit atletiktalent af. Et talent, som fra start var åbenlyst. Og farfar fik nyt indhold i sit liv. Sammen har de to rejst til internationale ungdoms- og juniormesterskaber i USA, Italien og senest Estland.

Da Skive i går afholdt et stævne, var to andre børnebørn – Mortens fætre – med. De havde fået deres første pigsko foræret af morfar som en belønning for at starte med atletik. Med en vis stolthed kan Erik Madsen nu konstatere, at alle fem børnebørn har fået pigsko foræret af ham.

© Copyright Dansk Atletik Forbund