Loading...

Carl Friedrichsen med Dannebrog. Fra åbningsceremonien ved NM-inde for veteraner i Reykjavik 2008.

Nekrolog

Dødsfald: Carl Friedrichsen, 77

25. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Efter længere tid sygdom er Carl Friedrichsen gået bort. Igennem 12 år lagde han et kæmpe arbejde for dagen som formand for veteranudvalget, mens han som gammel kaster fortsatte med at konkurrere, indtil et skrantende helbred tvang ham til at stoppe.

Carl Friedrichsens livslange indsats inden for veteranatletikken kan ikke overvurderes. I 12 år var han en entusiastisk formand for veteranudvalget, indtil han i 2014 valgte ikke at genopstille som formand. Allerede på det tidspunkt havde han i længere tid kæmpet med et skrantende helbred, og havde det ikke været for hans kone Aases lige så utrættelige indsats, var det sikkert sket tidligere.

At veteranatletikken – i dag benævnt Masters – i Carls formandsperiode i dén grad blomstrede op, var næppe noget tilfælde. Gennem årene fik ægteparret Friedrichsen opbygget et stort internationalt kontaktnet, når de rejste ud til de mange internationale mesterskaber. Herhjemme kunne man følge med i de danske atleters store succes via de mange rejsebreve, som parret sendte til denne hjemmeside. Den store succes med EVACS (EM Masters) i Aarhus i 2004 fandt netop sted i Carls formandsperiode, og at samme mesterskab vender tilbage til byen i 2017, udspringer i høj grad af succesen fra dét år.

Selvom Carl Friedrichsen i 1960 kom til klubben FIF Hillerød, var han alle årene fast forankret i Jægerspris. For FIF var han i adskillige år fast mand på klubbens landsturneringshold, og hans klubrekorder i vægtkast og kastefemkamp fra 1978 står den dag i dag. Ved det første officielle Veteran-DM på Østerbro i 1974 blev det til ligeledes til en guldmedalje (den første af mange) i diskoskast.  

Fra slutningen af 80’erne skiftede han til den lokale klub i Jægerspris, ORI (Oppe Sundby-Rørbæk Idrætsforening), hvor han sammen med sin kone også lagde et stort frivilligt arbejde.

Carl var født 1. juledag 1938, og nåede altså at fylde 77, inden det lørdag var slut.

Begravelsen finder sted fra Draaby Kirke i Over Draaby ved Jægerspris lørdag d. 30. januar kl. 11.

© Copyright Dansk Atletik Forbund