Loading...

(M. Hyllested)

Uddannelse

Sponsorat skal bane vej for 100 nye dommere i Aarhus

26. januar 2016 · Pressemeddelelse

Med økonomisk støtte fra Tuborgfondet går Aarhus 1900 AM sammen med DAF i gang med uddannelse af nye dommere til klubbens store arrangementer de kommende to år. Det ambitiøse mål er at uddanne ikke færre end 100 dommere.

I en tid, hvor mange foreninger har svært ved at rekruttere frivillige, har Aarhus 1900 Atletik/Motion med glæde modtaget et tilskud på 47.500 kr. fra Tuborgfondet til at uddanne det største antal atletikdommere, en klub nogensinde har uddannet.

Aarhus 1900 Atletik/Motion har de kommende år mange store atletikevents på tapetet. I 2016 er stævner som det internationale stævne Aarhus Nordic Challenge 25. juni samt Store DM d. 27.-28. august de største events. Og i 2017 kommer så den store satsning Masters EM i atletik, kapgang og halvmaraton til byen. Lægger man dertil Skole OL samt en række mindre atletikstævner for både børn og voksne, er der selvsagt et stort behov for masser af frivilligt engagement og bidrag for at kunne gennemføre så mange store aktiviteter.

For at bakke op om Aarhus 1900 A/M’s to nøgleværdier ”Engagement” og ”Kvalitet” har klubben valgt at målrette indsatsen i relation til rekruttering af frivillige ved at lægge vægt på uddannelse. Målet med den store uddannelsesindsats både for deciderede atletikdommere, men også gennem medhjælperkurser, er, at viden og kundskaber forhåbentlig skal være med til at give de frivillige en større tilfredsstillelse i arbejdet.

Tuborgfondet vil med donationen bakke op om en stor indsats i relation til træning og uddannelse af de frivillige. Målet er, at Aarhus 1900 A/M i løbet af 2016 kan certificere 100 nye atletikdommere, løbsstartere og atletikmedhjælpere.

Et ambitiøst mål
”Det er et ambitiøst mål. Sidste år uddannede Dansk Atletik Forbund 84 dommere i hele landet – heraf en større del i Aarhus, så hvis vi skal lykkes med 100 nye dommere i 2016, så kræver det en kæmpe indsats. Vi oplever dog en stor interesse og opbakning til vores arrangementer i øjeblikket, og håber på at udsigten til at blive en del af Masters EM i 2017, vil få mange til at melde sig under fanerne,” udtaler atletikstævneansvarlig i Aarhus 1900, Mikkel Larsen.

Dansk Atletik Forbund er med som partner i projektet, og via uddannelseskonsulent Bo Rasmussen, vil forbundet medvirke til at sikre og udvikle kvaliteten i uddannelsesmaterialet, samt medvirke til at rekruttere nye dommeremner.

Tuborgfondet har ligesom Aarhus 1900 A/M ”frivillighed” som omdrejningspunkt for de aktiviteter der støttes, og med uddannelsesprojektet i Aarhus har man fundet en fælles match, som forhåbentlig kan komme de mange deltagere, som Aarhus 1900 A/M har til sine atletikaktiviteter, til gode. Ligeledes det forventes at få en generel afsmittende effekt på atletikken i hele regionen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund