Loading...

Abdi sammen med træner Leo Madsen efter sidste års sejr. (Kim Gudmand)

DM Cross

Kongen af cross skal kåres på lørdag

27. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Der er lagt op til seværdige dyster ved weekendens DM Cross i Esbjerg, hvor favoritten Abdi Hakin Ulad med en sejr vil rykke op i en eksklusiv gruppe af navne, der har vundet Kongepokalen fire gange. Også kvindernes kamp om Peter Bistrup Pokalen tegner spændende.

Selvom Kongepokalen har vandret en del siden 1905, har den endnu aldrig været i Esbjerg. Men det kommer den på lørdag, hvor den for 112. år i træk skal overrækkes landets bedste crossløber. Det sker i Vognsbølparken mellem byens atletikstadion og fodboldklubbens Blue Water Arena.

Fem omgange på en kuperet 2 km-strækning skal herrerne ud på, og efter den flotte 11. plads ved EM Cross i december kan Abdi Hakin Ulad ikke løbe fra favoritrollen. Abdi har vundet pokalen tre af de seneste fire gange, men kan efter sidste års klubskifte bringe den til Hvidovre AM som den første løber i klubbens historie.

Umiddelbart efter dysten drager Abdi på højdetræningslejr i Kenya, mens tre af hans formodet stærkeste konkurrenter på lørdag, Thijs Nijhuis (Viborg AM) og Sparta-løberne Mads Tærsbøl og Ole Hesselbjerg, netop ankommer fra et månedlangt ophold i Sydafrika. Med i feltet er også vinderen af pokalen i 2008, Jesper Faurschou (Herning LK), og dermed kommer de fem løbere, som udgjorde det danske hold ved EM Cross, alle til start. Ved EM gjorde Peter Glans (OA/OGF) det fremragende i U23-klassen, og fynboen er naturligvis også én, der kan blande sig i medaljestriden, mens Michael Nielsen (Sparta) – der måtte udgå af NM Cross – måske har noget gemt i ærmet. - se samtlige vindere siden 1905 HER

Peter Bistrup Pokalen
Som en pendant til mændenes trofæ blev Peter Bistrup Pokalen udsat i 2009. I fjor i Bernstorffsparken vandt Sara Sig Møller (Sparta) den i suveræn stil, og i år var der lagt op til en spændende duel mod Anna Holm Baumeister (Viking), der slog Sara ved EM Cross. Men grundet nogle problemer med knæet får Sara ikke mulighed for at forsvare sin titel. I hendes fravær er der flere interessante navne, der måske kan presse førnævnte Baumeister, nemlig vinderen fra ’13 og ’14, Simone Glad (AGF), der efter en decideret offday ved EM Cross nu pønser på revanche. Med orienteringsløber Maja Alm på holdet er AGF favorit i holdkonkurrencen. Og så er der naturligvis junioren Anna Emilie Møller (Blovstrød), som denne gang får mulighed for at måle sig med de bedste seniorer. Kenyanske Sylvia Kiberenge fra Køge er efterhånden et kendt ansigt herhjemme, og selvom hun ikke er med i DM-konkurrencen, må hun forventes at kunne sætte sit præg på løbet.

Søndag gælder det DM Stafethold 3 x 4 km, som erstatter holdkonkurrencen ved det kommende DM Kort Cross i Aarhus den 19. marts.

DM Cross – Esbjerg d. 30.-31. januar 2016
Lørdag (lang distance)
14:00 8 km (4 x 2 km) kvinder og mænd 60+ år
15:00 10 km (5 x 2 km) mænd <60 år

Søndag (stafethold)
11:00 (3 x 4 km)

DM-hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund