Loading...

Sara Slott Petersen i Bærum sidste vinter, hvor hun med 52,83 sekunder satte den gældende danske rekord på 400 meter. (DECA Text&Bild)

Elite

Sara Slott åbner vintersæsonen i Karlsruhe

28. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Selvom indendørssæsonen ikke har højeste prioritet for det danske hækkeløbshåb, bliver det alligevel til et par internationale starter. Første gang ved IAAF-stævnet i Karlsruhe d. 6. februar.

Efter fem måneders pause fra det internationale rampelys er Sara Slott Petersen (Aarhus 1900) den 6. februar atter klar til at konkurrere på højeste niveau. Det sker ved Karlsruhe Indoor Meeting, der indleder IAAF World Indoor Tour - vintersæsonens svar på Diamond League.

Den noget mindre stævneserie gør holdt i fire byer i løbet af februar. Efter Karlsruhe hedder stationerne Boston (14/2), Stockholm (17/2) og Glasgow (20/2). Eventuelt tager den nordiske rekordholder også det skotske stævne med, men ellers ligger det fast, at hun ud over de to nævnte starter kun løber ved den nordiske landskamp i Växjö den 13. februar og slutter den korte vintersæson ved inde-DM i Skive i weekenden 27.-28. februar.

400 meter - uden hække
Ved alle stævner bliver det på 400 meter – uden hække. Her lyder Sara Slott Petersens egen danske rekord på de 52,83 sekunder, som hun løb på i Norge sidste vinter. Træner Mikkel Larsen udelukker ikke en rekordforbedring i løbet af vinteren, men understreger, at det er ikke er noget erklæret mål.

"Træningen går rigtig godt, og der er intet, som tyder på, at 2016 ikke skulle blive en super sæson. Men alt er et led i forberedelserne frem mod EM og OL, så vi har ikke forberedt os specielt på indestævnerne. Saras form er dog til hurtige tider, men om det lige lykkes at forbedre den danske indendørsrekord eller ej, det tager vi ikke så tungt," lyder det fra træneren.

Eurosport sender en times sammendrag fra stævnet i Karlsruhe (6. februar kl. 21-22).

© Copyright Dansk Atletik Forbund