Loading...

Abdi Hakin Ulad med Kongepokalen - flankeret af Jesper Faurschou og Thijs Nijhuis.

DM Cross (lang distance)

Abdi og Simone som suveræne vindere

30. januar 2016 · Jeppe Weinreich

For fjerde gang på fem år kunne Abdi Hakin Ulad løfte Kongepokalen efter sejr ved DM Lang Cross i Esbjerg, mens Simone Glad hos kvinderne med overraskende stor sejsmargin fik oprejsning efter skuffelsen ved EM Cross.

Kongen af Cross hedder fortsat Abdi Hakin Ulad. Lørdag i Esbjerg forsvarede den 24-årige løber på sikker vis sin DM-titel i lang cross. Nok var han i mål kun fire sekunder foran sine nærmeste konkurrenter, men sejren over de 10 km var mere sikker, end cifrene lige umiddelbart indikerer.

”Jeg løb bare for sejren i dag og ville ikke presse mig mere end nødvendigt. Jeg har ligget syg i dagene op til løbet med ondt i halsen, men min form er bare rigtig god lige nu, så det gjorde udslaget,” lød det fra vinderen, der betegnede ruten som ”fed, men overraskende hård.”

De tre foregående sejre vandt den somaliskfødte løber for sin tidligere klub Korsør AM, men med guldmedaljen i dag kunne han bringe Kongepokalen til Hvidovre AM for første gang i klubbens historie.

Var Abdis sejr sikker, var der til gengæld stor spænding i kampen om sølv. Her viste 32-årige Jesper Faruschou (Herning LK), at han fortsat er blandt de allerbedste, da han på målstregen lidt overraskende kunne presse sig foran Thijs Nijhuis (Viborg AM) med få centimeter.

Mads Tærsbøl (Sparta) var godt med i starten af løbet, men gik ned på den sidste halvdel og sluttede på en skuffende 10. plads. Han var dog med til at sikre sin klub Sparta holdtitlen samt Europa Cup pladsen. Samlet var københavnerne 14 sekunder bedre end Odense Atletik.

Spartas bedste mand var Jeppe Harboe på 4. pladsen, mens dagens største overraskelse nok var 5. pladsen til Asger Dalsgaard fra Aarhus Fremad.

Simone vender stærkt tilbage
Seks uger efter skuffelsen ved EM Cross vendte Simone Glad lørdag stærkt tilbage med sejr ved DM Lang Cross. Den fynske løber, som nu starter for AGF, var ganske enkelt den stærkeste på den krævende og afvekslende rute i Vognsbølparken i Esbjerg, og med sejren har hun nu – som den eneste - vundet Peter Bistrup Pokalen tre gange.

Med afbud fra både Sara Sig Møller (Sparta) og senest Anna Holm Baumeister (Viking) udviklede det sig som ventet til en kamp mellem Glad og junioren Anna Emilie Møller (Blovstrød) – samt kenyanske Sylvia Kiberenge (Køge) uden for DM-konkurrence.

Allerede på den første af de fire omgange havde Møller tabt nogle meter til de to andre, og efter fire kilometer var Glad alene i front med seks sekunder ned til Blovstrød-løberen, som var gået forbi Kiberenge.  I mål blev Simone Glads forspring til Anna Emilie Møller på hele 20 sekunder, mens en anden junior, Louise Rode, tog bronze og sammen med klubkammeraten Lea Reime på 4. pladsen sikrede Blovstrød Løverne holdtitlen foran AGF, der stillede op uden Maja Alm.

”Det var en stor forløsning at vinde her i dag. Jeg ville gerne bevise, at jeg stadig kan løbe stærkt i cross, så det var lækkert at vinde så klart. Jeg troede inden løbet, at vi ville komme til at ligge meget tæt, men den sidste halvdel af ruten trak virkelig tænder ud. Nu gælder det så holdstafetten i morgen, og ellers ser jeg frem mod DM 10 km (12. marts, red.),” lød det efter løbet fra den 25-årige Simone Glad.

DM Cross (lang distance) – Esbjerg d. 30. januar 2016
Kvinder 8 km
1. Simone Glad, AGF 29:18 min.
2. Anna Emilie Møller, Blovstrød 29:38
3. Louise Rode, Blovstrød 31:02
4. Lea Reime, Blovstrød 31:38
(uden for konkurrence – Sylvia Kiberenge, Køge 30,11 min.)
Hold
1. Blovstrød Løverne 1:32,18 time
2. AGF 1:33,20 time
(Glad, Zenia Mogensen & Louise Laursen)
3. Sparta 1:37,45 time
(Marna Egholm, Sophie Søefeldt, Clara Kall)

Herrer 10 km
1. Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM 32:35 min.
2. Jesper Faurschou, Herning LK 32:39
3. Thijs Nijhuis, Viborg AM 32:39
4. Jeppe Harboe, Sparta 33:18
5. Asger Dalsgaard, Aarhus Fremad 33:23
Hold
1. Sparta 1:41,08 time
(Harboe, Michael Nielsen & Mads Tærsbøl)
2. Odense Atletik 1:41,22
(Peter Glans, Andreas Lommer & Kasper Skov)
3. Herning LK 1:43,04
(Faurschou, Magnus Dewett, Thomas Esbensen)

Alle resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund