Loading...

DM Cross – holdstafet

AGF’s herrer løb med titlen

31. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Søndagens holdstafet gav en overraskende guld til herrerne fra AGF, mens samme klubs kvinder var tæt på at fuldende en dobbelttriumf. I sidste ende blev det dog Blovstrød Løverne, som for anden dag i træk endte øverst på skamlen.

Jacob Simonsen AGF - Erik LaursenLørdag måtte Odense Atletiks tre hurtigste herrer se sig slået af Sparta med bare 14 sekunder i holdkonkurrencen. Uden de bedste Sparta-løbere med i søndagens holdstafet var der lagt op til revanche for de tre fynboere Glans, Skov og Lommer, men de blev slået af en stærk AGF-trio med to friske løbere på holdet.

Mikkel Dahl-Jessen lagde grunden til AGF-sejren, da han skiftede som den første med Jesper Faurschou (Herning LK) lige bag sig og et vigtigt forspring på 8 sekunder ned til Odenses Peter Glans. Næste AGF’er, Jens Søndergaard Jensen, formåede at udbygge føringen på anden tur, inden gårsdagens individuelle nr. 9, Jacob Simonsen, løb sejren hjem med et lille halvt minuts forspring ned til Odense og med Herning LK på bronzepladsen.

Anna Emilie Møller løb sejren hjem
Første kvinde til at skifte var Zenia Mogensen. Louise Laursen bragte depechen videre for AGF, men måtte på den sidste af de næste to omgange se sig passeret af gårsdagens bronzevinder, Louise Rode, som bragte Blovstrød Løverne i spidsen. Anna Emilie Møller gik ud på sidste tur med et forspring på ti sekunder ned til Simone Glad (AGF), men modsat lørdag var Møller denne gang stærkere end Glad og havde i mål udbygget føringen til 18 sekunder. Dermed kunne Blovstrød Løverne drage hjem med to holdguld, og i den samlede stilling i Cross Challenge har hver klub nu to sejre, inden tingene skal afgøres i de to sidste runder (DM 10 km i Strib d. 12/3 og DM Kort Cross i Aarhus d. 19/3).

DM Cross holdstafet 3 x 4 km – Esbjerg d. 31. januar 2016
Mænd
1. AGF 38:55 min.
(Mikkel Dahl-Jessen – Jens Søndergaard - Jacob Simonsen)
2. Odense Atletik 39:23 min.
(Peter Glans – Kasper Skov – Andreas Lommer)
3. Herning LK 40:13 min.
(Jesper Faurschou – Søren Schwartz – Magnus Dewett)

Kvinder
1. Blovstrød Løverne 45:40 min.
(Sara Schou Krist. – Louise Rode – Anna Emilie Møller)
2. AGF 45:58 min.
(Zenia Mogensen – Louise Laursen – Simone Glad)
3. Sparta (junior) 47:53 min.
(Sophie Søefeldt – Amanda Amaloo – Anna Mark Helwigh)
Alle resultater & samlet stilling

Foto: Jacob Simonsen løber over målstregen. (Erik Laursen)

© Copyright Dansk Atletik Forbund