Loading...

Graversgaard til venstre vinder B-heatet på 200 meter. (DECA Text&Bild)

Pallasspelen 2. dag

Graversgaard viser storform

31. januar 2016 · Jeppe Weinreich

Også søndagens konkurrencer i Malmø bød på mange fine resultater, der lover godt for den kommende sæson.

MALMØ – Med to personlige rekorder på 2. dagen af Pallasspelen viste Mette Graversgaard, at hun denne vinter har rykket sit niveau betragteligt. 24,40 sekunder sluttede hun af med på 200 meteren, og det var ikke bare hurtigere end den personlige rekord udendørs, men også en tid, som kun Sara Slott Petersen (24,13) og Sofie Abildtrup (24,33) i tidens løb har gjort bedre under tag. Det rakte til en sikker sejr i B-heatet og en samlet tredjeplads efter de to svenske stjerner Irene Ekelund (24,05s) og Moa Hjelmer (24,18s).

Et par timer forinden var det blevet til en 2. plads på 60 meter hæk i PR 8,51 sek. – 0,09 sek. fra Lene Demsitz’ snart 30 år gamle rekord. Trods det var 1900-atleten ikke helt tilfreds.

”Jeg ved at, jeg kan løbe hurtigere end det. Det har jeg allerede gjort til træning,” lød det fra Graversgaard, hvis nærmeste konkurrent til DM, Mathilde Heltbech (Helsingør IF), i det indledende heat satte PR for tredje løb i træk. Nu lyder den på 8,61 sek.

Uheldig dag for Martinsen
Hækkollegaen Andreas Martinsen (1900) fik ikke den bedste sæsonstart på 60 meter hæk, selvom han viste, at formen er god. I det indledende heat lignede det en klar tyvstart til en svensk konkurrent. Martinsen blev hængende i startblokken og tabte adskillige meter, inden han fik arbejdet sig op til en 3. plads i 8,02 sek. I revancheheatet kom han perfekt fra start, men over den første hæk bragte en konkurrents arm ham ud af balance, og dermed var løbet kørt for den danske rekordholder, der måtte se svenskeren Amir Shaker løbe med sejren i 7,92 sek.

"Normalt er jeg en robust fyr, som er svær at bringe ud af balance, men når det sker over første hæk, er det svært," lød det fra Martinsen, som trods alt var glad for at få bekræftet den gode form - også selvom han har været syg på det seneste. Næste weekend får han i Florø (NOR) mulighed for revanche mod de bedste nordiske konkurrenter.

2.14 til Klausen
I den imødesete højdespringskonkurrence sluttede Janick Klausen (1900) på en 4. plads med 2.14 meter. Klausen klarede 2.08 i første, 2.11 og 2.14 i andet forsøg, inden han stod over til 2.20 meter, hvor hans tredje forsøg var meget tæt på at lykkes.

”Resultatet 2.14 er ikke så godt, men det kommer nok. I dag handlede det bare om at få nogle gode spring, og det fik jeg. Der er stadig nogle få ting, som ikke er på plads,” lød det efter konkurrencen fra Klausen, der ikke tog megen notits af, at Qatars Mutaz Essa Barshim efterfølgende kom over 2.34 meter – det højeste spring i verden denne sæson.

Stærkt udlæg af Mulbjerg
Trine Mulbjerg (Sparta) kunne i kuglestød også være tilfreds med 16.50 meter som sæsonudlæg – bare 26 cm fra hendes egen danske indendørsrekord. Det lugtede dog af mere, idet hun fik længden noteret allerede i 1. runde. De efterfølgende stød var dog knap så vellykkede – og efterfølgende overtrådt med vilje. Næste weekend støder Mulbjerg i Finland ved det traditionsrige Botnia Games.

Hartling 800 meter DECA
Hartling - nu på 800 meter. Læg mærke til bandagen på venstre arm...(DECA Text&Bild)

Hartling tager revanche på 800 meter
I søndagens sidste øvelse, mændenes 800 meter, rejste Nicolai Hartling (Sparta) sig igen med en flot sejr, efter at han dagen før var styrtet på 400 meteren. Den jævnaldrende Mathias Ohlsson (PR 1:50,74) lagde et perfekt tempo, som Hartling - med forbinding på armen -  kunne hægte sig på, inden han med 150 meter igen rykkede forbi svenskeren og krydsede målstregen i PR 1:52,40 min. Dermed er hækkeløberen hurtigste dansker på distancen i år – med stor sandsynlighed dog kun til på onsdag, hvor Andreas Bube åbner sæsonen i Düsseldorf.

Tølløse tæt på de 6.00 meter
Andre steder leverede et par juniorer yderst lovende resultater. I længdespring nåede Laura Tølløse (Sparta) ud på flotte 5.96 meter – en PR-forbedring på 12 cm. Og på 60 meter hæk meldte et andet stort talent, Mathias Mørk (Helsingør IF), sig tilbage med en 2. plads hos juniorerne i stor PR 8,13 sek.

Mathias Mørk DECA
Mathias Mørk i sort bliver nr. 2 hos juniorerne. (DECA Text&Bild)

Pallasspelen - Malmø 30.-31. januar 2016
Samlede resultater

© Copyright Dansk Atletik Forbund