Loading...

Med Louise Rode og Anna Emilie Møller havde Blovstrød Løverne stor andel i den historiske bronzemedalje ved EM Cross. Søndag trækker de to i klubtrøjen, når der er Europa Cup Cross i Tyrkiet. (DECA Text&Bild)

European Champion Clubs Cup Cross Country

Blovstrød skal forsvare de danske farver

02. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Sygdom og skader har ramt Spartas herrehold forud for søndagens Europa Cup Cross, og dermed er Blovstrøds nykårede mestre hos kvinderne dansk atletiks eneste repræsentanter i Tyrkiet.

Hvis nogen undrede sig over, at det Sparta-hold, som lørdag i Esbjerg vandt DM-guld i lang cross, ikke deltog i stafetten dagen efter, så har det sin forklaring. Michael Nielsen og Mads Tærsbøl døjede nemlig begge med skader. Da Ole Hesselbjerg samtidig er nede med feber har Sparta som en konsekvens trukket holdet fra søndagens Europa Cup Cross i Tyrkiet.

Med Spartas afbud vil dansk atletik kun være repræsenteret i kvindernes juniorklasse. Til gengæld er det et særdeles stærkt hold, som Blovstrød Løverne sender af sted. Med er nemlig sølv- og bronzevinderen fra lørdagens cross, Anna Emilie Møller og Louise Rode, samt Sara Schou Kristensen, der sammen med de to andre var med til at vinde holdguld i søndagens stafet. Med yderligere tre på holdet - foruden en reserve – skulle klubben være sikker på at blive placeret i konkurrencen, hvor de fire bedste på hvert hold tæller.

Målet er top-5
Ser man på resultatlisten fra EM Cross i december, så er ingen af de løbere, som slog Anna Emilie Møller (nr. 8) og Louise Rode (nr. 32), med på søndag, men mon ikke der gemmer sig et par stærke løbere hos de forsvarende mestre fra Fenerbache?

Per le Fevre, der sammen med Kersti Jakobsen er holdleder på turen, nævner også det andet tyrkiske hold, Bursa, samt spanske Castellón som favoritter. Målsætningen for ”løverne” er dog klar: en placering i top-5, hvilket vil være den bedste nogensinde for et dansk hold i pigernes klasse. I Bilbao 2010 blev det til bronze for Spartas juniordrenge.

Distancen er 4 km og placeret i et skovområde i 1100 meters højde. Værtsbyen Kastamonu ligger 250 km nord for Ankara.

European Champion Clubs Cup Cross Country – Kastamonu, Tyrkiet 7. feb. 2016
Hjemmeside


Blovstrød Løvernes hold
Anna Emilie Møller, Louise Rode, Karoline Hardis, Sara Schou Kristensen, Sarah Bruun Nielsen, Augusta Maria Grønberg Christensen og Freja Willerup Hansen (reserve)

© Copyright Dansk Atletik Forbund