Loading...

Nicolai Hartling - her i et tæt opgør ved sidste års Göteborg Inomhus. (DECA Text&Bild)

Optakt

Endnu en travl weekend i sigte

04. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Ugen slutter igen af med et væld af danske starter i ind- såvel som udland. Mest imødeset er lørdagens stævne i Karlsruhe, hvor dansk atletiks to største profiler stiller op.

Som tidligere nævnt her på siden åbner Sara Slott Petersen (1900) lørdag sin indendørssæson i Karlsruhe, hvor stævneserien IAAF World Indoor Tour begynder. Af de otte tilmeldte kvinder på 400 meter har Sara den næstbedste PR indendørs, men de andre har udendørs alle løbet hurtigere end den danske rekord – med Natascha Hastings (USA) som den bedste (50,24s i 2015).

Andreas Bube (Bagsværd AC) har også fået start ved stævnet, men figurerer endnu ikke på den officielle startliste, hvor der er flere gengangere fra onsdagens stævne i Düsseldorf. Eurosport sender et sammendrag fra kl. 21-22.

Sverige
Göteborg Inomhus i Friidrottens Hus har igen i år tiltrukket mange danske elitenavne. Nicolai Hartling (Sparta) på 400 meter og Janick Klausen (1900) i højdespring er nogle af dem, som figurerer på den omfattende startliste. Rasmus W. Jørgensen (Sparta) skulle også være med i stangspring, forlyder det, selvom det ikke fremgår af listen.

Finland og Norge
Trine Mulbjerg er på plads ved Botnia Games i Korsholm (FIN), hvor hun er favorit i kuglestødsfeltet, der med undtagelse af den danske rekordholder er rent finsk. Ligesom Mulbjerg er Andreas Martinsen (1900) også eneste dansker ved Fjord1 Indoor Games i Florø (NOR). Her er der på 60 meter hæk lagt op til en spændende dyst mod de bedste svenskere og nordmænd.

Østrig
Efter den flotte PR på 800 meter sidste weekend i Wien er Stina Troest (Amager AC) lørdag igen på plads i den østrigske hovedstad. At dømme efter det knap så stærke startfelt på 800 meter ved Vienna Indoor Gala kommer hun dog til at løbe alene mod uret. Med i Ferry-Dusika-Hallenstadion er også Line K. Schulz (Aalborg AM), som for nylig viste topform på 3000 meteren. Denne gang gælder det 1500 meteren.

Tyrkiet
Som nævnt tidligere på ugen er Blovstrød Løvernes juniorpiger søndag til Europa Cup Cross i Tyrkiet.

Sidste test i DM-arenaen
Sæsonens sidste indestævne i Spar Nord Arena inden DM har oplevet stor interesse. I de sidste dage er der løbet flere tilmeldinger ind, og det samlede deltagerantal har nu rundet 200 deltagere fra 19 klubber.

I Østdanmark er det blevet tid til 2. runde af Kronborg Games, og her vil Snekkersten Hallen igen være fyldt godt med hele 352 deltagere fra 21 klubber – heraf en enkelt svensk.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund