Loading...

En stærk dansk trio ved bordet. (DECA Text&Bild)

NORDENKAMPEN 2016

Stina jagter VM-billetten i stærkt felt

11. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Kvindernes 800 meter ligner på forhånd et af lørdagens højdepunkter. Med Aníta Hínriksdottír og Stina Troest til start står det dansk-islandske hold til at score mange point her. For Troest handler det dog ikke kun om point, men i høj grad også om en hurtig tid.

VÄXJÖ - Sara Slott Petersen, Andreas Bube og Stina Troest. De tre topatleter er de eneste i den danske landsholdstrup, som allerede har klaret OL-kravet i deres øvelse. Meget naturligt var det netop denne trio, som var blevet udvalgt til at deltage i fredagens officielle pressekonference, som fandt sted i et stort indkøbscenter i umiddelbar nærhed af Telekonsult Arena, hvor det nordiske slag skal stå i morgen.

Kl. 14.55 lyder startskuddet til kvindernes 800 meter, og det er et stærkt felt, hvor Stina Troest kun har det tredjehurtigste årsbedste af de otte løbere.  

”Det er et godt heat med Aníta (Hinriksdóttir, red.) og den norske rekordholder. Så målsætningen er klar: Jeg skal klare VM-kravet (2:02,50, red.),” gjorde Stina Troest det klart på scenen – og tilføjede, at taktikken først skulle lægges fredag aften.

Hínriksdóttir, Hynne (NOR) og Troest er hhv. 10,12 og 13 på årets verdensrangliste. Trods islændingens flotte CV kan Troest prale af aldrig at have tabt til hende. De har kun mødt hinanden én gang - i Birmingham sidste år, hvor danskeren var 0,16 sek. foran. Skulle løberen fra Amager AC ramme et optimalt løb og komme under VM-kravet, så kunne Heidi Jensens 16 år gamle danske rekord på 2:02,33 min. samtidig komme i fare.

Savner hækkene
En dansk rekord på den halve distance kan bestemt heller ikke udelukkes, når Sara Slott Petersen godt en time senere sætter sig til rette i startblokken.

Sara Slott pm DECA
(DECA Text&Bild)

”I modsætning til 400 meter hæk, så er der på den indendørs 400 meter et taktisk element. Jeg savner jo mine hække, så det er godt, at jeg her har det at tænke på undervejs,” lød det fra dansk atletiks største navn. der på yderbanen til højre for sig har europamesteren fra Helsingfors 2012, svenske Moa Hjelmer, der ligesom Sara er vendt tilbage efter en fødsel.

”Moa plejer at løbe stærkt i starten, men kommer jeg ikke først ind på anden omgang, så er der stadig 200 meter til at indhente hende,” sagde Sara med et smil, vel vidende at hendes friske danske rekord – 1½ sekund hurtigere end Hjelmers sæsonbedste - gør hende til favorit.

For Bube handler det om sejren
Mens Troest har fokus på uret, så lagde Andreas Bube ikke skjul på, at det for ham handler om noget andet. Inde-VM indgår nemlig ikke i 800-meter-løberens planer.

”Nej, tre store mesterskaber på et år vil blive for meget. Det primære for mig i morgen er ikke tiden. Det handler om at hente flest muligt point til holdet. Jeg har studeret startlisten, og Thomas Roth fra Norge og den finske løber (Jaakko Laakso, red.) må være mine stærkeste konkurrenter.”

Hurtige tider eller ej, så vil der være harer på alle distancer fra 800 meter og op.

Træning DECA
Hele truppen var fredag aften ude og træne i den store arena. Her er det Rasmus W. Jørgensen og Mikkel M. Nielsen, der bliver de første i aktion i morgen i en stangspringskonkurrence, som på forhånd ser helt åben ud. (DECA Text&Bild)

Sportschef ser frem mod matchen
Inden interviewene med de tre danske esser var sportschef Piotr Haczek på scenen sammen med sine kollegaer fra Sverige og Finland (Norge var ikke nået frem).

”Vi ser frem til matchen i morgen. Hos mændene stiller vi næsten med vores stærkeste hold. Det er et meget ungt hold, men et hold med en god blanding af talent og erfaring. Men vi ved også, at vi ikke er helt så stærke i de tekniske øvelser," lød det fra Haczek, der i sine to hidtidige landskampe har oplevet stor succes.

Svært bliver det unægteligt for de danske herrer at gentage sidste års sensationelle sejr over Finland. En sejr, som har gjort indtryk på Haczeks finske kollega.

”Det er godt for interessen omkring matchen, at vi nu har fået Danmark/Island med. Det glæder mig, at dansk atletik har forbedret sig så meget, at de nu kan være med i kampen.”

Alt er således på plads til morgendagens landskamp. Kun de to stafethold mangler endnu at blive udpeget. Og det vil først ske sidst i matchen, fortæller sprinttræner Mikkel Larsen.

Nordenkampen - Växjö 13. februar 2016
Hjemmeside

© Copyright Dansk Atletik Forbund