Loading...

Mathias Mørk yderst til venstre i skrapt selskab. Til højre Andreas Martinsen, der efter to landsholdssejre i træk denne gang ikke ramte dagen. (DECA Text&Bild)

NORDENKAMPEN 2016

Debutanter stod for presset

13. februar 2016 · Jeppe Weinreich

For flere atleter var der lørdag tale om debut på seniorlandsholdet. Over en bred kam gjorde de det godt og viste, at de har potentialet til at bide sig fast på holdet.

VÄXJÖ – Selvom hækhøjden var et hak over det vante, viste 18-årige Mathias Mørk (Helsingør IF) ingen debutnerver, da han lørdag kom i mål på 60 meter hæk som nr. 6 og dermed overgik sin seedning. Tiden 8,27 sek. var bestemt mere, end man kunne forvente fra det spændende talent. Hans klubkammerat og hækkollega Mathilde Heltbech kunne ligeledes være sin debut bekendt med tangering af PR 8,61 sek. og en placering som nr. 5 – to pladser over seedning.

Lobo Vedel_DECA_Nordenkampen 2016Aalborg-duo leverede varen
På mændenes 400 meter var der ligeledes debut til Benjamin Lobo Vedel fra Aalborg AM. Han kæmpede bravt i A-heatet (foto th) og var ganske tæt på at levere overraskelsen mod Nordens hurtigste i år, Norges Mauritz Kåshagen, der vandt med sølle 1/10 sek. Benjamins 47,46 sek. var samtidig dansk juniorrekord, og med Nick Ekelund-Arenanders vindertid 47,32 sek. fra det første heat er der lagt op til et brag af en duel ved DM om to uger.

”Benjamin har virkelig gjort det godt, så jeg glæder mig til at blive presset i Skive. Det bliver lidt som for nogle år siden mod Jacob Riis og Nicklas Hyde,” lød det fra den danske rekordholder, som dog også var skyld i diskvalifikationen på stafetten.

En anden Aalborg-løber, Line K. Schulz, bekræftede igen sit høje niveau med en flot 2. plads på 1500 meteren. 4:17,84 min. er den hurtigste tid på distancen indendørs i 13 år, og faktisk er Schulz nu ikke så forfærdelig langt fra kravet til VM-inde, som lyder på 4:13,00 min. Onsdag løber hun i irske Athlone, hvor der traditionelt bliver løbet stærkt på distancen. Om hun løber 800/1500 eller 1500/3000 meter ved DM, har hun endnu ikke besluttet.

U23-rekord til Hartling
Mens Andreas Bube ikke kunne levere den ventede sejr på 800 meter, så imponerede Nicolai Hartling (Sparta) med en 5. plads i 1:50,26 min. Det er ikke bare PR, men også en klar forbedring af den danske U23-rekord.

Andre steder
- Nok var Jeppe Harboe (Sparta) på 3000 meteren ikke førstevalg, men den 23-årige viste sig udtagelsen værdig ved at løbe en flot personlig rekord hjem i 8:15,37 min. Det er også et par sekunder hurtigere end det årsbedste, som Jakob Dybdal Abrahamsens havde sat natten inden i USA. På samme distance blev det også til personlig rekord (inde) for Simone Glad (AGF), der med 9:30,52 min. og en 3. plads scorede vigtige point.

-Kasper Olsen (Hvidovre AM) har været inde i landsholdsvarmen, men kun som stafetløber. Lørdag fik han sin rigtige debut og kvitterede med sin første indendørstid på 200 meter under de 22 sekunder – 21,94 sek.

-Trespringer Anders Møller fik sin landsholdsdebut for 14 år siden, men trods sine 38 år viste han, at han stadig er landets bedste, når Peder P. Nielsen er skadet. 14.77 meter målte hans bedste notering.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund