Loading...

Jakob Dybdal Abrahamsen ved Junior-NM i 2013. (DECA Text&Bild)

Internationalt - USA

Dybdal er tilbage

12. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Efter en længere skadesperiode kom Jakob Dybdal Abrahamsen natten til lørdag tilbage på rette spor, da han i Indiana satte personlig rekord på 3000 meter. Samtidig i Iowa vandt Sofie Albrechtsen sin anden højdespringskonkurrence i træk.

Det har sportsligt været en svær tid for Jakob Dybdal Abrahamsen, efter at han i juni pådrog sig en fiberskade i læggen. Det kostede 1900-løberen deltagelsen ved EM-U23, og siden blev crosssæsonen delvist ødelagt som følge af en forstuvning. Natten til lørdag ved Hoosiers Hills Inv. i Bloomington, Indiana vendte det 21-årige talent fra Eastern Kentucky University omsider tilbage, da han i Indiana tog 8. pladsen på 3000 meter i 8:17,04 min. Det er en forbedring på godt seks sekunder af den personlige rekord – ude såvel som inde.

Albrechtsen sejrer igen
Nogenlunde samtidig ved Iowa State Classic vandt Sofie Albrechtsen (1900) højdespring med 1.76 meter – bare én cm fra den PR, hun satte for nylig. Efter at have klaret 1.75 meter rev Albrechtsen ned tre gange på 1.80 meter. Dermed stod det lige mellem hende og en konkurrent. Ingen af dem kom over i fjerde forsøg, og for at finde en vinder blev overliggeren derfor sænket – først til 1.78, derpå  1.76 meter, som danskeren til sidst var ene om at klare.

Trajkovski nr. 10 ved Tyson Invitational
Ved det store Tyson Invitational i Arkansas var Andreas Trajkovski (Sparta) havnet i et særdeles stærkt længdespringsfelt. Så stærkt, at hans 7.37 meter efter tre runder kun rakte til en 10. plads og dermed ikke yderligere tre forsøg. Helt fremme i feltet sprang Marquis Dendy (USA) sig til tops på verdensranglisten med imponerende 8.38 meter.

Resultatlister

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund