Loading...

Faurschou, Them og Nijhuis - her ved NM Cross 2014. (DECA TextBild)

VM Halvmaraton

Syv danskere udtaget til VM Halvmaraton

16. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Tre kvinder og fire mænd udgør den danske trup ved mesterskabet, som finder sted i Cardiff d. 26. marts. Alle syv navne deltog også ved VM i København for to år siden.

2016 byder på flere spændende udfordringer for vore bedste langdistanceløbere. OL i Rio er selvsagt det store og altoverskyggende mål, men på vejen dertil er der både EM og VM på halvmaraton. Førstnævnte mesterskab får sin debut i forbindelse med EM i Amsterdam (6.-10. juli), mens VM allerede er den 26. marts i Cardiff. Her er følgende syv løbere i dag blevet udtaget:

Kvinder
Anna Holm Baumeister (Viking)
Louise Langelund Batting (Aarhus 1900)
Jess Draskau-Petersson (Aarhus 1900)

Mænd
Jesper Faurschou (Herning LK)
Thijs Nijhuis (Viborg AM)
Lars Budolfsen (Sparta)
Henrik Them (Sparta)

På vej mod topform
”Status er, at seks af de syv løbere er på vej mod topform. De meldinger, jeg får fra dem, er meget positive. Kun Jess Draskau-Petersson døjer med mindre skader, men hun er meget determineret på at blive klar,” lyder det fra holdleder Niels Kim Hjorth, der tilføjer, at en fjerde kvinde evt. vil blive udtaget på et senere tidspunkt. I holdkonkurrencen tæller de tre hurtigste løbere fra hver nation.

Alle syv løbere var med ved det seneste VM i 2014, der som bekendt blev afviklet med stor succes i Københavns gader. I forhold til bruttotruppen er Sara Sig Møller faldet fra, da hun p.t. døjer med en drilsk knæskade, mens Simone Glad og Abdi Hakin Ulad på forhånd har fravalgt VM. Sidstnævnte satser fuldtud på at klare OL-kravet (2:15,15) d. 17. april i Hamborg, hvor han vil få selskab af to andre danskere med OL-drømme, nemlig Lars Budolfsen og Jesper Faurschou. Henrik Them har i stedet udset sig Rotterdam Marathon ugen før som stedet, hvor OL-drømmen skal realiseres.

I lighed med København i 2014 kan alle løbere deltage i det store motionsfelt, som starter samtidig med VM-deltagerne. Mere info på VM-hjemmesiden.

© Copyright Dansk Atletik Forbund