Loading...

Mathilde U. Kramer - her flankeret af Nordens to hurtigste kvinder ved sidste weekends landskamp. (DECA Text&Bild)

Indestævne – Aarhus

Martinsen og Kramer viser storform

18. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Andreas Martinsen og Mathilde U. Kramer stod for de resultatmæssige højdepunkter ved torsdagens stævne i Marselisborghallen.

Selvom der var tekniske øvelser på programmet ved Vinterferie ABC i Aarhus, så var det sprintere og hækkeløbere, som lyste op. Først viste Andreas Martinsen (1900), at han efter en lidt svingende sæsonstart for alvor har fundet det rette spor. Inden for godt en time præsterede den dansk rekordholder på 60 meter hæk nemlig sin 2. og 3. hurtigste tid nogensinde. Først vandt han i 7,81 sek. og lidt senere i revancheheatet - efter en optimal start – i 7,80 sek. Kun ved EM-inde i Prag sidste år, hvor han satte den gældende danske rekord med 7,73 sek., har han løbet stærkere. Kravet til VM-inde i Portland lyder på 7,72 sek., og skal det klares, bliver det i Oslo søndag eller ved DM i Skive weekenden efter.

Hurtigste tid i 16 år
Mathilde U. Kramer er allerede godt i gang med sin bedste sæson. I dag pressede den 22-årige Aabenraa-atlet så sin 12 dage gamle PR på 60 meter ned til først 7,60 sek. – og i aftenens sidste heat til 7,58 sek. Ikke siden sæsonen 2000, hvor Spartas Sille Søndergaard blev noteret for 7,57 sek., er der blevet løbet stærkere af en dansk kvinde.

På mændenes 60 meter imponerede Frederik Peschardt (1900) med ny PR 6,96 sek. Det gør ham til den fjerdehurtigste dansker på distancen denne sæson. Som det fremgår af den netop offentliggjorte startliste til DM-inde, er han dog indtil videre kun tilmeldt 400 meteren.

Vinterferie ABC – Aarhus d. 18. februar 2016
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund