Loading...

Martinsen undervejs til rekordtiden. Til højre for ham er det Alexander Brorsson (SWE) samt norske Vladimir Vukicevic, hvis nationsrekorder ude (13,55s) såvel som inde nu er helt identiske med de danske. (Bjørn Hytjanstorp)

Elite

Hvor hurtigt er 7,69 sekunder?

22. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Med søndagens danske rekord cementerede Andreas Martinsen ikke bare sin position som Nordens p.t. bedste hækkeløber; også i historisk perspektiv er der nu få nordiske løbere, som kan matche hans supertid.

Fra dyb skuffelse til jubel på mindre end ti dage. Så meget kan tingene ændre sig inden for topsport. Lørdag d. 13. februar måtte Andreas Martinsen ved landskampen i Växjö se sig klart slået af sine nordiske konkurrenter efter en decideret off-day. Mindre end 24 timer senere tog han så revanche i Göteborg, og bare fire dage efter løb han i Aarhus karrierens næst hurtigste tid, inden han søndag i Bærum for alvor slog til med dansk rekord 7,69 sekunder.

For andre end talnørder kan det være svært at vurdere præcist, hvor god en tid det var, som 1900-atleten leverede. Verdens-og europarekorder er trods alt langt væk, men i et nordisk perspektiv viser resultatet sig at være gangbar valuta. Man skal nemlig tilbage til sæsonen 2010 for at finde en hurtigere tid af en nordisk løber (Philip Nossmy 7,68s), og på en sammenstillet nordisk liste er Martinsen nu på en delt 7. plads gennem tiden.

02-22 Boks

 

  • På årets europæiske liste placerer Martinsen sig på en delt 15. plads – bare 0,03 sek. fra top-10.
  • Ved det seneste EM-inde (hvor Martinsen nåede semifinalen) skulle der 7,66 sek. til at gå i finalen.
  • Ved det seneste VM-inde havde tiden givet en plads i semifinalen (finale krævede 7,59s).

Martinsen rekordløb kredit: Bjørn Hytjanstorp
"Det er dejlig å være norsk i Danmark" - og omvendt. Martinsen brøler sin jubel ud. (Bjørn Hytjanstorp)


Først skridt mod OL-kvalifikation

Med OL i Rio for øjet udtaler træner Mikkel Larsen i dag til Århus Stiftstidende:

”Andreas er kommet lidt skævt i gang med sæsonen, og derfor er det rigtig fedt, at han nu kan tage noget selvtillid med ind i udendørssæsonen. Fysisk har han været, hvor han skulle være, men han har været svingende teknisk. Efter et godt løb og nogle halvskidte i træk, løb han i torsdags i Aarhus to rigtig gode løb og det gav tydeligvis selvtillid. Det giver tryghed at han nu kan sætte flueben ved, at vinterens mål er nået. Det var første skridt før kvalifikation til OL til sommer.” – læs artiklen HER.

Martinsen løber næste gang på lørdag, hvor der ved DM i Skive er direkte finale på 60 meter hæk. Her satte han i fjor den gældende arena-rekord med 7,84 sek.

Søndagens danske rekord var den blot tredje forbedring på 20 år:
7,92 Erik S. Jensen (1900)                          1990
7,84 Claus Hirsbro (Trongården IF)            1996
7,80 Shujaa Benson (1900)                         2014
7.73 Andreas Martinsen (1900)                  2015
7,69 Andreas Martinsen (1900)                  2016

© Copyright Dansk Atletik Forbund