Loading...

Sara Slott afviser al modstand på vej til dansk rekord. Sølv til Graversgaard og bronze i PR 25,01 sek. til Anne Sofie Kirkegaard. (Gunner Sørensen)

DM-inde 1. dag

Suveræne Sara sejrer i dansk rekord 23,87 sek.

27. februar 2016 · Jeppe Weinreich

En dansk rekord på 200 meter var højdepunktet på 1. dagen af DM-inde, hvor yderligere tre arena-rekorder blev sat.

Duellen udeblev, da Sara Slott Petersen lørdag løb 200 meter finale ved DM i Skive. Med 23,87 sekunder var hun ganske enkelt for suveræn. Træningsmakkeren fra Aarhus 1900, Mette Graversgaard, kom i mål 0,73 sek. efter og måtte se sin danske rekord skifte ejer.

”Min force er jo hækkeløb, så at jeg kan løbe så stærkt i dag, er en fin indikator. Nu gælder det 400 meteren i morgen, og så lukker jeg sæsonen ned,” lød det fra Sara Slott Petersen, der ikke har tænkt sig at tage den med ro på 400 meteren.

”Jo, jeg vil prøve at løbe stærkt. Jeg er ikke god til at finde et tempo under mit maksimale.”

Højt niveau på kvindernes hæk
Med til historien om det klare nederlag hører, at Graversgaard forinden havde løbet to løb på 60 meter hæk.

60haek
En hækkeløbsfinale, som holdt højt niveau.

"Jeg gik bare død på de sidste 50 meter. Men jeg er ikke skuffet. Jeg vidste godt, at min rekord kun var til låns,” lød det fra Graversgaard, der til gengæld ligner en kommende rekordholder på den korte hæk. Hendes vindertid her på 8,48 sek. (PR) var nemlig blot 0,06 sek. fra den 30 år gamle danske rekord. Med PR til Mathilde U. Kramer (AAIG) i 8,53 sek. samt 8,61 sek. på bronzepladsen til Mathilde Heltbech (Helsingør IF) havde 60 meter hæk et usædvanlig højt niveau efter danske forhold.

Opvisning af Martinsen
Mændenes 60 meter hæk blev som ventet ren opvisning af Andreas Martinsen (1900), der vandt – efter en omstart – i karrierens tredje hurtigste tid 7,79 sek.Martinsen

”Tit daler ens præstation lige efter en dansk rekord, men det skete ikke i dag, så jeg er meget tilfreds. Det var en god generalprøve før VM,” lød det fra Martinsen, der har en sidste start i Beograd på tirsdag, inden turen går til Portland. - se et kort indslag med Martinsen på TV2 MidtVest HER

Ekelund udgår med skade
Søndagens imødesete duel på mændenes 400 meter bliver med stor sandsynlighed ikke til noget. Nick Ekelund-Arenander (Sparta) måtte nemlig udgå med en fiberskade på 200 meteren, som han ellers lå til at vinde.

”I svinget mærker jeg et voldsomt jag i baglåret: Jeg ved med det samme, at den er gal. Det er virkelig ærgerligt at gå glip af den finale,” lød det fra den danske rekordholder, som indtil i dag var ubesejret i samtlige sine syv finaler i Skive på 200 og 400 meter. Nu hedder den nye mester Kasper Olsen (Hvidovre AM), der vandt sikkert i 22,13 sekunder.

Seværdige 1500-meter-finaler
Kvindernes 1500 meter var også et af højdepunkterne. Line K. Schulz (Aalborg AM) lagde ud i et meget stærkt tempo, som ingen kunne følge. Med 400 meter igen havde hun skabt sig et komfortabelt forspring til den godt kæmpende Simone Glad (AGF), men kræfterne slap op, og Glad kunne på sidste runde lukke hullet og vinde i ny PR 4:21,85 min. – 2½ sekunder foran Schulz og yderligere fem sekunder ned til Rebekka Fuglø (Vejle IF), der forbedrede sin egen færøske rekord til 4:29,60.

Simone
Simome Glad (th) kæmper for at holde trit med Schulz.

”Jeg er meget tilfreds med at vinde guld. Jeg var ikke overrasket over Lines hårde udlæg. Det er efterhånden blevet hende varemærke, og jeg havde faktisk ikke regnet med at kunne indhente hende. Men det er bare fedt at løbe hurtigt kun med grundtræning,” lød det fra en glad Simone, der søndag vil gå efter den danske rekord på 3000 meter. Her får hun dog ikke hjælp af Schulz, som har valgt 800 meteren.

Afbuddet fra Andreas Bueno på mændenes 1500 meter åbnede op for et spændende løb. I modsætning til kvinderne blev der løbet taktisk. Mikkel Dahl-Jessen (AGF) lignede en vinder, da han rykkede frem med godt to omgange igen. Men han blev overhalet til sidst og endte lige uden for medaljepladserne, som Odense med guld og bronze ved hhv. Andreas Lommer (3:58,33) og Peter G. Ejersbo tog godt for sig af. Sølv gik til Michael Johnsen (Randers Freja), som i starten af løbet trak feltet af sted.

Seks titler til 1900JanneNielsen
Aarhus 1900 havde en særdeles indbringende 1. dag med seks DM-titler ud af 11 mulige. Næppe mange havde på forhånd set Janne Nielsen vinde længdespring, men trespringeren nåede ud på 5.91 meter – en PR-forbedring på over 30 cm – og tog guldet i en konkurrence, hvor sølv og bronze i sidste runde flere gange skiftede hænder. Til sidst med sølv og bronze til Spartas to juniorer Emma Beiter Bomme (PR5.82m) og Laura Tølløse.

Junior vinder længdespring
Med afbud fra den forsvarende mester Benjamin Gabrielsen (Sparta) var der lagt op til en tæt dyst hos mændene. Til sidste kunne junioren Sebastian Pedersen - søn af den mangeårige mester i sprint, Lars Pedersen - lade sig kåre som dansk mester endda i PR 7.18 meter. Christian L. Nielsen (1900) tog med PR 7.11 meter dagens anden sølvmedalje (den første i hæk), mens Jannick Hansen (Sparta) for fjerde år i træk vandt bronze.

mulbjerg (1)

-Andre steder
- Trine Mulbjerg (Sparta) stødte 16.19 meter i første omgang af kuglestødsfinalen – nok til at indbringe hende den sjette titel i træk (og den ottende af ni mulige i Spar Nord Arena).
- For tredje gang denne sæson sluttede Rasmus W. Jørgensen (Sparta) med et nul i stangspring efter tre nedrivninger på 5.05 meter. Dermed kunne Michael Christiansen (1900) overraskende tage guld med årsbedste 4.65 meter.
- Endnu en guldmedalje fik Aarhus 1900 med Tine Bach Ejlersen, som vandt højdespring med 1.73 meter. Dermed fik hun revancheret sig for længdespring, hvor hun mistede en bronze på mindst mulige margin.

Fire arena-rekorder
200 meter Sara Slott Petersen (1900) 23,87 sek. DR
60 meter hæk Mette Graversgaard (1900) 8,48 sek. PR
1500 meter Simone Glad (AGF) 4:21,85 min. PR
60 meter hæk Andreas Martinsen (1900) 7,79 sek.

DM-Skive – 1 dag
Resultatliste

(Alle fotos: Gunner Sørensen)

© Copyright Dansk Atletik Forbund