Loading...

Frida Sångren i baggrunden har netop skiftet til Sara Slott Petersen. (Gunner Sørensen)

DM-inde 2. dag

Sara Slott slutter DM af med dansk rekord

28. februar 2016 · Jeppe Weinreich

Med den forrygende hurtige rekordtid 1:38,79 min. satte Aarhus 1900's kvinder et effektivt punktum for et flot DM-inde.

Sara Slott Petersen prydede plakaten for årets DM-inde i Skive. Med rette. Den 28-årige Aarhus 1900-atlet var nemlig uden sammenligning mesterskabets helt store profil. Efter dansk rekord på 200 meter lørdag fulgte hun op med en forrygende hurtig sidste tur på 4x200 meter, som gav dansk rekord med tiden 1:38,79 min.

At kvartetten – med Mette Graversgaard på 1. turen – havde en rekord i sig, kom bag på de færreste, men det var alligevel imponerende at se det udført til perfektion. Efter Graversgaard bragte Annelouise V. Jensen depechen videre til Frida Sångren, som skiftede til mesterskabets ukronede dronning, der fløj af sted de næste 200 meter (23,38 sek. – med flyvende start). Der var tale om en forbedring af klubbens egen rekord med godt 2½ sekund – og klart hurtigere end noget rent dansk landshold nogensinde har løbet.

Udover dansk rekord var det weekendens sjette og sidste arena-rekord. Den femte af slagsen havde Sara såmænd selv leveret et par timer forinden på den individuelle 400 meter, som hun vandt i 53,85 sek. Facit er dog, at det er det eneste af de fem finaleløb, som Sara denne vinter har deltaget i, som IKKE har resulteret i en dansk rekord. En imponerende statistik, som må give selvtillid inden den vigtige udendørssæson, som forventes åbnet d. 6 maj ved Diamond League i Doha, Qatar.

Sara 400 flad

Vedel i en-mands-duel
Mændenes 400 meter blev desværre ikke den duel, som mange havde set frem til, men Benjamin Lobo Vedel (Aalborg AM) gjorde sin pligt og vandt i fine 47,52 sek. – bare 0,06 sek. fra hans egen juniorrekord. Den 18-årige junioreuropamester kæmpede sig til føringen efter 200 meter, og herefter var løbet reelt afgjort.

Lobo 

Thijs viser topform
Noget som ikke blev afgjort så hurtigt, var mændenes 3000 meter. Efter en rolig første kilometer, hvor Jesper Faurschou (Herning LK) gjorde alt arbejdet, blev der for alvor skruet op for tempoet med 1 km igen, da Thijs Nijhuis uimodståeligt rykkede fra feltet. Trods den relativt langsomme første kilometer (2:51) kunne Thijs krydse målstregen i fine 8:08,95 min. Og han fik trukket sølvvinder Peter Glans (OA/OGF) – og mange andre - ned til PR 8:11,51 min., mens Jesper Faurschou kunne lægge en bronze til sin efterhånden omfattende samling af DM-medaljer.

3000

”Jeg er rigtig glad for sejren. I dag handlede det om at vinde, men det var alligevel et hårdt tempo. Jeg øjnede muligheden for at tage arena-rekorden (8,06,08, Jakob Hannibal 2012), men den langsomme første kilometer kostede for meget,” lød det fra Thijs Nijhuis, der sigter mod endnu en guldmedalje ved DM 10 km landevej i Strib om to uger.

Glad gik kold
Simone Glad (AGF) havde hos kvinderne ingen hjælp til sit rekordforsøg. De første 1500 meter (4:37 min.) indikerede en ny dansk rekord, men på den sidste kilometer måtte hun betale for det hurtige udlæg og endte et pænt stykke fra rekorden med 9:35,68 min.

God bredde i sprint
Morten D. Madsen (Skive AM) levede på 60 meter op til favoritværdigheden ved at vinde sin tredje titel på stribe. Tiden 6,77 sek. – 0,08 fra PR – var en anelse langsommere end håbet.

Madsen

”Jeg havde håbet på minimum en arena-rekord (6,71, red.), men det blev det bare ikke. Men det er ikke skidt. Jeg lavede ingen tekniske fejl, manglede måske bare lidt modstand,” lød det fra Madsen, hvis afstand ned til nr. 2 ikke blev så stor som ventet. Frederik Schou-Nielsen (Sparta) satte nemlig på sølvpladsen en flot PR med 6,87 sek. Akkurat som Kasper Olsen (hVAM) og nr. 4 Kojo Musah (Vejle IF) gjorde det med hhv. 6,93 og 6,99 sek.

Hos kvinderne tangerede Mathilde U. Kramer (AAIG) sin PR med 7,58 sek. – efter 7,59 i indl. – og sørgede dermed for den hurtigste vindertid siden Malmø 2001 (Schnohr 7,47s). Og hvad der for bare tre år siden havde givet bronze, rakte i dag blot til en 8. plads. Graversgaard tog sølv med PR 7,66 sek., mens den store overraskelse var, at Louise Østergaard (R. Freja) kom på podiet med PR 7,72 sek.

Kramer

Pligtsejr til Bube
Andreas Bube (Bagsværd AC) løb en pligtsejr hjem på 800 meteren, hvor han ganske enkelt viste et andet niveau end de andre. At han med vindertiden 1:52,37 min. manglede 1,01 sek. i at forbedre sin egen arena-rekord, tilskrev han selv tidsdisplayet ved banen, som angiveligt gav ham for hurtige mellemtider.

bube

”Jeg har trænet stor mængde på det seneste, så der mangler nok stadig lidt topfart. Men min PR på 1500 meter forleden (3:43,02) indikerer, at formen er, hvor den skal være,” lød det fra Bube, der i midten af næste måned rejser fire uger til New Mexico, hvor han igen skal træne med europamesteren Adam Kszczot.

Guld til Schulz
På kvindernes 800 meter var tingene ikke afgjort på forhånd. Line K. Schulz (Aalborg AM) valgte her en mere afventende taktik end på 1500 meteren – og blev belønnet for det med guld i 2:11,94 min. Mesteren udendørs, 16-årige Mia Helene Mørck (Bagsværd AC), forsøgte sig med sin velkendte finish, men måtte – som i Skive i fjor – tage til takke med sølv. Det var første gang, at Schulz kunne drage fra DM i Skive med en guldmedalje.

Schulz

Historisk guld til Færøerne
17-årige Torúr Mortensen skrev historie, da han vandt mændenes trespring med 14.39 meter. Det er første gang, at en atlet fra Færøerne vinder DM-guld. Det spændende talent bor og træner i Torshavn, men repræsenterer ved danske stævner Aarhus 1900.

Andre steder
-Janick Klausen (1900) vandt efter fire års fravær i Skive sin fjerde titel i højdespring. Vinderhøjden 2.10 meter var dog den laveste af de fire gange.
- Janne Nielsen (1900) tog sikkert sin tredje titel i træk i trespring med 12.68 meter. Efter tre forsøg afstod hun fra at springe mere.
- Kenneth Mertz (Sparta) forsvarede sit mesterskab i kuglestød med sæsonbedste 17.17 meter – 43 cm foran 20-årige Kristoffer Thomsen (1900).
- De seneste to års sølvvinder i kvindernes stangspring, Line Renée Jensen (Sparta), endte denne gang øverst efter at have klaret 4.05 meter i første forsøg. Iben Høgh-Pedersen (R. Freja) vandt sølv med 3.95 meter – hendes ottende medalje ved DM i Skive (3 sølv- 5 bronze).
- Trods fraværet af Nick Ekelund-Arenander løb Spartas herrer sikkert guldet hjem på 4x200 meter i 1:28,77 min. – 2,07 sek. fra den danske rekord, som de satte i fjor.

Resultater 2. dag

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund