Loading...

(foto: Michael Hyllested)

Talentudvikling

Tre klubber går sammen om nyt talentcenter

01. marts 2016 · DAF

Om mindre end to uger finder den første træningssamling sted i det nye ATK-Talentcenter for Nordsjælland og København. Et trekløver bestående af Helsingør IF, Holte Atletik og Sparta AM står bag. Med Ballerup og Aarhus finder der således nu tre centre. Og flere er på vej. Her følger en status.

Aktiviteterne på de to ATK-Talentcentre i henholdsvis Ballerup og Aarhus har nu været i gang i cirka fem måneder. Der har været afholdt op til fem træningssamlinger siden starten i oktober. Der er pause i øjeblikket pga. af DMU i Skive næste weekend uge og skolernes vinterferie i sidste uge, men om et par uger går det løs igen.

Også medio marts – nærmere bestemt den 13. – skal første samling i det nye ATK-TC for Nordsjælland og København løbe af stablen. Med klubberne Helsingør, Holte og Sparta som arrangør åbnes et talentcenter, der skal bruge hallerne i Snekkersten og på Østerbro om vinteren og stadionanlæggene i Helsingør, på Østerbro og i Holte om sommeren. Sidstnævnte med direkte adgang til Rude Skov.

Ny centre på vej
Der arbejdes stadig med at få etableret yderligere et antal træningscentre i landet. Både Hvidovre og Aalborg har været langt i forberedelserne, men nu skal Hvidovre først have renoveret stadion, og Aalborg AM skal have afsluttet forhandlingerne med kommunen.

Mens der ventes, har elitestaben lavet nedenstående plan, der giver alle kvalificerede aktive i landet mulighed for at blive tilknyttet et talentcenter i resten af sæsonen 2015-16. Kvalificeret er man som bekendt, hvis man tilhører en af årgangene fra 1996 til 2001 og er mellem de ti bedste i landet i en øvelse. Det forventes, at alle tilmeldte aktive følges af en klubtræner, som kan indgå som assistenttræner i ATK TalentCentret

Aktive fra Sjælland, Lolland, Falster, Fyn, Bornholm og Færøerne deles op i en gruppe, der hører til i Ballerup (den gruppe der allerede nu træner her plus nogle klubber mere). Resten kommer til centeret i Nordsjælland/København.  

Alle jyske klubber tilknyttes centeret i Aarhus.

Når træningssamlingerne holder sommerferie, skal resultaterne og erfaringerne fra vinterens aktiviteter gøres op, og elitestaben skal i samarbejde med stabens disciplinansvarlige hovedtrænere og TC-ledelserne vurdere, hvilke konklusioner man kan drage og hvilke forbedringer man kan foretage med henblik på sæsonen 2016/2017.

De næste samlinger
d. 12. marts - ATK - Talentcenter Aarhus
d. 13. marts - ATK - Talencenter Ballerup
d. 13. marts - ATK - Talentcenter Nordsjælland og København

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund