Loading...

Nekrolog

Dødsfald: Ahlmann Nielsen, 99

02. marts 2016 · Jeppe Weinreich

En af dansk atletik meste kendte masters er gået bort – bare fire måneder før sin 100 års fødselsdag.

Som veteranatlet satte han flere rekorder i atletikkens mange discipliner. Men mon ikke også hans medlemskab af Esbjerg Atletik Forening (i dag Esbjerg Atletik & Motion) aspirerer til rekordbøgerne? Ahlmann Nielsen meldte sig nemlig ind i klubben tilbage i 1939. Da han døde i sidste uge i en alder af 99, var han for længst blevet æresmedlem efter også at have siddet som formand i en periode.

Ahlmann Nielsens livslange forhold til atletikken blev indledt i 30erne på Ollerup Gymnastikhøjskole, hvor den historiske skikkelse, gymnastikpædagogen Niels Bukh var forstander. Da Ahlmann flyttede til Esbjerg, fortsatte han med atletikken, men jobbet som skoleinspektør på Jerne Skole krævede for meget af hans tid til, at han kunne dyrke den sportslige karriere. Med pensioneringen som 70-årig optog han igen den aktive karriere, som kom til at byde på adskillige rejser til EM og VM for veteraner. Et af højdepunkterne var ved VM i Brisbane i 2001, hvor han vandt guld i tikampen. Da var han netop rykket op i klassen 85-89 år.

”De flotte resultater betød meget for Ahlmann. Man kunne mærke hans glæde over medaljerne. Men det lå ham fjernt at prale. Hans menneskelige egenskaber lå i det hele taget på et højt niveau, hvilket betød, at han var respekteret og vellidt af alle, såvel unge som ældre i klubben,” lyder de anerkendende ord, som han får med sig på Esbjerg AM’s hjemmeside.

Ahlmann Nielsen satte en af sine sidste danske rekorder i 2006. En 200 meter på 60,62 sek. i klassen over 90 år. Rekorden for de 85-89-årige tilhører også ham. De noget hurtigere 46,61 sek. fra sæsonen 2001 vidner her om, at vi - trods alt- alle bliver indhentet til sidst. Det skete for Ahlmann den 24. februar – bare fire måneder før, at han ville have rundet de 100 år.

Bisættelsen finder sted d. 5. marts kl. 12.30 fra Jerne Kirke.

Ahlamann dødsannonce

© Copyright Dansk Atletik Forbund