Loading...

Andreas Trajkovski med det synlige bevis for at være en "All American". Til venstre holdkammeraten Jarrion Lawson, der vandt med 7.95 meter. (foto: Arkansas Razorbacks)

NCAA

Trajkovski én cm fra bronze

12. marts 2016 · Jeppe Weinreich

Længdespringer Andreas Trajkovski leverede natten til lørdag en toppræstation, da han med 7.72 meter tog 5. pladsen ved NCAA-finalen i Alabama. Sølle én cm skilte ham fra 3. pladsen.

Ved Junior-VM for fire år siden sikrede Andreas Trajkovski (Sparta) sig en medalje i allersidste spring. Natten til lørdag var længdespringeren tæt på at gøre det samme, da han i sjette forsøg landede ude på 7.72 meter. Denne gang havde han dog ikke marginalerne på sin side, idet både nr. 3 og 4 blev noteret for 7.73 meter. Med 5. pladsen fik Trajkovski dog opfyldt sit mål om en top-7 placering, som sikrer ham titlen af ”All American”.

”Jeg er meget tilfreds med præstationen, selvom det kunne have være blevet til mere,” lyder det fra Trajkovski, der i det sidste spring langtfra ramte planken optimalt. Hans tredje forsøg – overtrådt med en tå – var over de otte meter.

”Jeg ved godt, at jeg ikke kan bruge det overtrådte forsøg til noget, men det giver mig alligevel troen på en stor udendørssæson. Jeg har altid sprunget længere, når jeg kommer udenfor,” siger Trajkovski, der allerede begynder udendørssæsonen med en 100 meter om to uger. Ugen efter gælder det længdespring ved det traditionsrige Texas Relays.

Hans klubkammerat i Sparta, forhindringsløberen Ole Hesselbjerg, er blevet nr. 3 ved det udendørs NCAA de seneste to sæsoner. Indendørs er Trajkovskis placering dog den bedste af en dansk atlet siden Joachim B. Olsen.

NCAA Division 1 Championships – Birmingham, Alabama 11. marts 2016
Længdespring M
1.Jarrion Lawson, Arkansas 7.95 meter
2. Jonathan Addison, NC State 7.93 meter
3. Stefan Brits, Florida State 7.73 meter
4. KeAndre Bates, Florida SO 7.73 meter
5. Andreas Trajkovski DK-Arkansas 7.72 meter
Resultatliste

© Copyright Dansk Atletik Forbund