Loading...

EM Cross 2019

Dansk ansøgning om værtskab

14. marts 2016 · DAF Kommunikation

Danmark har en stærk idé bag ansøgning om EM-cross i 2019

EM i cross i Danmark i 2019?

Ja, det er ikke umuligt længere, efter at Dansk Atletik Forbund har afsendt et såkaldt ”Letter of Intent” (LOI), som er første led i ansøgningsprocessen, til det europæiske atletikforbund, European Athletics.

Det endelige bud fra DAF skal afleveres ultimo februar 2017, og mesterskabet tildeles i november 2017. DAF får hård konkurrence om mesterskabet, idet stærke løbenationer som Portugal og Polen har afsendt et tilsvarende LOI, men måske har Danmark alligevel et trumfkort, som de øvrige budnationer kan få svært ved at slå.

”Planen er at lade EM-cross indgå som et væsentligt og spektakulært element i planerne om et Vinter-Skole-OL. Her er tanken blandt andet er at afholde skolecross med finaler i forbindelse med EM-cross,” fortæller Jakob Larsen, DAF’s direktør, som begrunder sammenkoblingen af bredde og elite således:

”Netop koblingen mellem 27.000 motionister og 300 eliteløbere under VM i halvmaraton 2014 var med til at indbringe DAF prædikatet ”a gamechanger” fra det internationale atletikforbund. Og det kan vi gøre igen,” siger Jakob Larsen.

© Copyright Dansk Atletik Forbund